Kırmızı et üretimi hızla eriyor!

Türkiye'nin kırmızı et üretimi Kurban Bayramı'nı içeren bir önceki döneme göre yüzde 37,5 oranında azaldı.

Kırmızı et üretimi hızla eriyor!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2012 yılının Ocak-Şubat-Mart aylarına ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Türkiye'nin kırmızı et üretimi Kurban Bayramı'nı içeren bir önceki döneme göre yüzde 37,5 oranında azaldı. Türkiye'nin kırmızı et üretimi Kurban Bayramı'nı içeren bir önceki döneme göre yüzde 37,5 oranında azaldı, yıllık bazda ise yüzde 8,6 arttı. 2012 yılının ilk üç ayında 149 bin 722 ton sığır, 17 bin 330 ton koyun eti üretildi.
Buna göre, bu yılın üç aylık döneminde toplam kırmızı et üretimi 171 bin 465 ton oldu. Toplam kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı'nı içeren bir önceki döneme göre yüzde 37,5 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 oranında arttı.
Söz konusu dönemde 149 bin 722 ton olan sığır eti üretimi, Kurban Bayramı'nı içeren bir önceki döneme göre yüzde 32,6 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında arttı.
Bu yılın ilk üç aylık döneminde 17 bin 330 ton olan koyun eti üretimi, Kurban Bayramı'nı içeren bir önceki döneme göre yüzde 56,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,7 oranında azaldı.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52