Levent Tekdemir'in haberi
Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde staj yapmakta olan Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencisi Burcu Sever, kara havuçlu dondurma üretti.
Okul bitirme tezi olarak ''kara havuç posasından dondurma üretimi'' konusunda çalışma yapan üniversite öğrencisi, denemeleri sonucunda tadı ve aroması beğeni toplayan bir dondurma üretmeyi başardı.
Önce üzüm üzerine araştırma yaptığını, araştırmaları sırasında kara havuç posasının üzüm posasına oranla daha fazla antioksidan içerdiğini fark etmesi üzerine kara havuçla çalışmaya karar verdiğini belirten Burcu Sever, çalışması hakkında bilgi verdi.
Üniversite öğrencisi Sever, kara havuç posasından ürettiği dondurmanın doğal gıda boyası içerdiğine de dikkat çekti.
Dondurma projesini geliştirmek istediğini, bunun dışında farklı projelerinin de bulunduğunu ifade eden Burcu Sever, bu konuda destek beklediğini sözlerine ekledi.
Projeyle ilgili görüşlerini belirten Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ise, dondurmayı gerek lezzet gerekse de görsellik açısından son derece başarılı bulduğunu dile getirdi.
Antioksidan etkisi yüksek kara havuçtan yapılan dondurmanın tadı ve aroması, vatandaşların da beğenisini topladı. Dondurmanın doğal yollarla renklendirilmiş olması da vatandaş için tercih sebebi oldu.
Kara havuçlu dondurma yaptı
Manisa'da gıda mühendisliği okuyan öğrenci, kara havuç posasından dondurma üretti...
YORUM EKLE
1
Bakanlığa "Hangi suyu içebiliriz?" sorusu
2
Sıcaklar limonatacılara yaradı
3
Yetersiz denetim skandalı tetikliyor!
4
Suda denetim fiyaskosu!
5
Sağlık Bakanlığı tatmin etmedi
6
İski'den 'temiz su' açıklaması
7
Ramazanda ekmek israfı artıyor!
8
Pide kuyruğu Amerika'ya uzandı!
9
Bohçadan kayıp hazine çıktı
10
Gıda yönetimine yeni atamalar yapıldı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12