Kadın çiftçilere konserve yapımı eğitimi

Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Eğitim ve Yayım Faaliyetleri Programı çerçevesinde kadın çiftçilere gıda muhafaza eğitimleri vermeye başladı.

Kadın çiftçilere konserve yapımı eğitimi
Amasya’nın Sevincer köyünde  düzenlenen ve 16 kadın çiftçinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde, domates konservesi yapımı ev ekonomisi teknikerlerinden Dudu Ceylan ve Pınar Öztiryaki tarafından anlatılarak katılımcılara konserve yapımıyla ilgili detaylı bilgiler verildi.

Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından evlerde yapılan konservelerde pastörizasyon ve sterilizasyon işleminin doğru olarak yapılmadığından hareketle düzenlediği eğitim seminerlerinde güvenli konserve yapımında uygulanacak yöntemler hakkında bilgiler verildi.

Katılımcılara konserve yapımında ısı işleminin derecesi ve uygulama süresinin önemi, meyveler ve domates gibi asidi yüksek besinlerin 85-100 derece arasında pastörize edildiği, sebzelerin ise asit oranları düşük olduğundan 100 derecenin üzerinde basınçlı tencerelerde sterilize edildiği bilgileri aktarıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52