Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın 3'üncü döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 artarak 196 bin 108 tona ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılının 3'üncü dönemine ilişkin Kırmızı Et Üretim İstatistikleri'ni açıkladı.
Buna göre, bu yılın 3'üncü döneminde toplam kırmızı et üretimi 196 bin 108 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 7,2, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 13,2 arttı.
Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 173 bin 202 tonunu sığır eti, 79 tonunu manda eti, 20 bin 987 tonunu koyun eti, bin 840 tonunu keçi eti oluşturdu.
Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 8,7, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 arttı.
Koyun eti üretimi de bir önceki döneme göre yüzde 4,3 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 10,7 azaldı.
Hem üretimi hem de tüketimi arttı
Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın 3'üncü döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 artarak 196 bin 108 ton oldu.
YORUM EKLE
1
Migros ile ilgili yeni plan mı var?
2
4 milyar dolarlık pazar hedefliyorlar
3
Çiğ süt maliyeti yüzde 10 yükseldi
4
Erken hasat piyasayı olumsuz etkiliyor
5
Artan gıda fiyatları istikrarı bozuyor!
6
Bakanlık peyniri akladı!
7
Bu çocuklar programın dışında tutlacak
8
Aşçılığın başkentinde “Yemek ve Kültür”...
9
Marmara'da hamsiye ağ atan boş çekmiyor
10
ABD kebap üzerinden bölmeye çalışıyor!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12