Havran leblebisinin meşhur olduğunu anlatan leblebici Zekeriya Güler, her çeşit leblebinin tamamen doğal olduğunu ve işini severek yaptığını söyledi. Güler, Biz en iyi nohudu alıp tavalarda kavuruyoruz. Hazırlanan leblebi bir süre dinlendikten sonra da satışa sunuyoruz. Ürünlerimiz arasında sarı leblebi, çıtır leblebi ve nohut var. Ayrıca şeker leblebi de yapıyoruz. Bunun yanı sıra tuzlu fıstık, fındık ve badem de hazırlıyoruz. Havranın leblebisi meşhurdur. Doğal olan ve hiçbir katkı maddesi olmayan ürünlerimiz gönül rahatlığıyla yenebilir diye konuştu.
Havranda öğretmenlik yapan Binnur Sezer de, Havranın leblebisi meşhurdur. Çok taze. Kavrulmuş. Alıp yiyoruz. Zekeriya ağabeyin leblebisini tercih ediyorum dedi.
Havrana yolu düşen vatandaşlar leblebi almadan geçmezken, leblebi ustaları da kaliteyi artırmak için birbirleriyle yarışıyor.
Havran leblebisine yoğun ilgi var
Balıkesirin Havran ilçesi, leblebisiyle adını duyuruyor. Havran leblebisi çok sayıda vatandaşa ekmek kapısı oldu.
YORUM EKLE
1
Dünya lezzetleri Anuga Fuarı'nda buluşuyor
2
Çankırı'nın yok olan bağları yeniden kuruluyor
3
Balık fiyatlarını 24 metre yasağı mı artırdı?
4
Taze meyve ihracatında Rusya umut kapısı oldu
5
Yerel ürünler hızla markalaşıyor
6
Gıda devi Ülker'e 44 yeni patron geldi
7
Pasta yerine 10 katlı çiğköfte kestiler
8
Kurban etine zamlı karabiber!
9
Dünyanın ağız tadı Bafradan
10
Osmancık Pirinç Festivali başladı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11