Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Bursa Ticaret Odası (BTB) üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi. Eski adı Et ve Balık Kurumu olan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Bursa Ticaret Borsası (BTB) üyeleri ile bir araya geldi. Sektörün sorunları, geleceğe dair beklentilerin paylaşıldığını istişare toplantısında konuşan İsmail Kemaloğlu, düzenleyici bir kurumun, perakende sektöründe yer almasının yanlış olduğunu söyleyerek, Daha önceden yapılmış anlaşmalar olduğu için perakende sektöründen bir anda çekilemiyoruz; ancak zaman içinde tüm şubelerimizi kapatacağız. Diğer yandan da bütün kombinalarımızı ayrı bir şirkete devrederek özel sektör mantığına kavuşturacağız. Et ve Süt Kurumu sadece merkezde çekirdek bir kurum, piyasayı düzenleyen yapıya sahip bir organizasyon olacağız. Diğer şirketler özel sektörün hizmetine sunulacak şekilde piyasaya açılacak diye konuştu.
TÜRKİYE ÜRETMEK ZORUNDA
Kurum olarak, üretimden tüketime kadar tüm aşamalarda etkin olarak, arz- talep dengesine dayalı fiyat istikrarı oluşturmak istediklerini ifade eden İsmail Kemaloğlu, Türkiyede yeni bir modele, hayvancılığın yeniden ele alınarak değerlendirilmesine ihtiyaç var. Türkiye et açığı olan bir ülke. Biz üretmeyelim, dışardan alalım mantığıyla olmaz. Türkiye üretmek zorunda. Ülkemizin müthiş bir zenginliği var. Bunu mutlaka kullanmamız gerekiyor. Bu noktada doğru yönetim öne çıkıyor. İyi bir yönetim olmadan üretemeyiz. Biz bunun için kurum olarak daha etkin olacağız şeklinde konuştu.Yeni yapılanmaları ile birlikte sektörü iyi bir şekilde analiz etme çalışmalarına başladıklarını açıklayan Kemaloğlu, Hayvancılık sektöründe doğudan başlamak üzere yeni bir yapılanma sürecine girmek için hazırlıklarımız var. Piyasa düzenleme rolümüzle hayvancılığın hak ettiği noktaya gelmesi için yeni bir eylem planını hayata geçirmeyi hedefliyoruz dedi.
DÜNYA ET PİYASASI DERİNLİĞE SAHİP DEĞİL
Dünya et üretiminin yüzde 85inin 5 ülkenin elinde olduğunun altını çizen Kemaloğlu, Dünyada 190 milyon ton kırmızı et üretimi var; ancak bunun yüzde 58i domuz eti. Dünya sığırla beslense et piyasa dengeleri böyle olmazdı. Avrupa ülkelerinin bugün kırmızı et diye beslendiği gıdanın yüzde 59u domuz eti. Uluslararası piyasada bizim gibi kırmızı et hassasiyeti olan ülkeler için kesinlikle bir piyasa derinliği yok açıklamasında bulundu.
iha.com.tr
Etin patronu "Türkiye'de et açığı var" dedi
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Türkiyede et açığının olduğunu belirtti.
YORUM EKLE
1
Zeytinyağı ve organik ürüne destek arttı
2
Çocuklara cips diye meyve yedirecekler
3
Çiğ köfte hem tok tutuyor hem zayıflatıyor
4
Her gün meyve suyu fazladan kilo demek!
5
Çam fıstığında tehlike çanları çalıyor!
6
Bu çikolata Rusya'ya giremeyecek
7
Günde en az bir bardak ayran için
8
Ekmek mafyasına Ramazan baskını
9
Prostat kanserine karşı 5 bardak çay
10
Şeker yasağı "gaz" lobisine yenik düştü!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:26
GÜNEŞ
07:56
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:10