Desad etiketli deniz ürünlerini tavsiye ediyor

Deniz ürünleri sektörünün, sanayiciler bazındaki tek Meslek Örgütü olan DESAD'ın Başkanı Niyazi Önen, deniz ürünleri tüketimi konusunda tüketicileri uyarıyor.

Desad etiketli deniz ürünlerini tavsiye ediyor
Gıdavitrini - Deniz ürünleri sektörünün, sanayiciler bazındaki tek Meslek Örgütü olan (DESAD) Deniz Sanayicileri Derneği’nin Başkanı Niyazi Önen, deniz ürünleri tüketimi konusunda tüketicileri uyarıyor.
Balık ürünlerinde etiketli ürünlere yönelmek sağlıklı beslenmede çok büyük önem taşıyor.

Ülkemizdeki deniz ürünlerinin, Gıda sicil numarası ve işletme onay numarası olan işlenmiş ürünler, taze balıklar, kabuklular şeklinde gruplandırılabileceğini belirten Önen, tüketicinin sağlıklı deniz ürünlerini bilinçli olarak satın almayı öğrenmesi gerektiğini vurguluyor.

Önen Türkiye’deki deniz sanayicilerinin yurtiçi ve yurtdışı pazarlara yönelik, dünya standartlarında işlenmiş ürünler geliştirdiklerini vurgulayarak, bu konudaki görüşlerini şöyle aktarıyor: “Özellikle ithal edilen yada ihraç edilen su ürünleri dünya standartlarında sağlık denetiminden geçtiği için, tüketicinin güvenle tüketebileceği niteliktedir.  Gıda sicil numarası ve işletme onay numarası olan işlenmiş ürünler her türlü sağlıklı gıda denetimine tabi tutulduğundan vatandaşlar güvenle tüketebilirler.  O yüzden Balıkta etiketlenmiş ürünlere yönelmek gerekiyor. Çünkü merdiven altı pazarında tüketiciye sağlık denetimi yapılmadan sunulan su ürünleri tehlikeli özellikler taşıyabiliyor. Tüketiciler Tarım Bakanlığından onaylı , etiketlenmiş ürünleri almaya dikkat etmelidir. “ diyor.

Ülke insanımızın sağlıklı beslenmesinde ve yüksek proteinli deniz ürünlerinin tüketiminin arttırılmasında DESAD’ın çok önemli bir işlevinin olduğunu sözlerine ekleyen Önen, bu konuda  Bakanlık yetkilileri ile yakın işbirliği içinde çalıştıklarını da belirtiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52