Edirne mutfağının meşhur lezzeti tava ciğerinin vazgeçilmezi acı biberler kurutulmak üzere iplere dizilmeye başlandı. Ciğercilerin iplere dizerek kuruttuğu biberler meşhur Edirne ciğeri ile ikram edilecek.
Edirne deyince akla gelen lezzetlerden biri meşhur tava ciğeri
Ciğerin vazgeçilmezi ise acı biberler
İşte ciğerciler de acı biberlerin hazırlanışı için kolları sıvadı.
Edirnenin Karaağaç Mahallesinde yetiştirilen biberler kurutma işlemi için ipe dizilmeye başlandı. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, ciğercilerin ağustos ayının ortasından itibaren biber dizmeye başladıklarını söyledi.
Dünyanın en tatlı acısını ipe dizdiklerini belirten Dinar, biberlerin 1,5 ay sonra servise hazır hale geleceğini ifade etti.
Biber kurutmanın meşakkatli bir iş olduğunu aktaran Dinar, "Edirne'nin yıllık 40 ton biber tüketimi var ama bu biberler kurutulduğunda yüzde 90 fire veriyor. 40 ton biber kurutulduğunda 4 tona inecek ve bütün ciğerciler bunu paylaşacak" dedi.
Biberleri kurutulma aşamasında da sürekli kontrol ettiklerini ifade eden Dinar, "Biberlerin güneş gören yerlerinin olmamasına dikkat ediyoruz, çürüyenleri de ayıklıyoruz. Ciğercilerin acı mesaisi başladı ama bir buçuk ay sonra dünyanın en tatlı acısını müşterilerimize sunacağız. Bibersiz bir ciğerin olması mümkün değil. Ciğerin yol arkadaşı biberdir" diye konuştu.
Ciğercilerin "acı" mesaisi başladı
Edirne mutfağının meşhur lezzeti tava ciğerinin vazgeçilmezi acı biberler kurutulmak üzere iplere dizilmeye başlandı.
YORUM EKLE
1
Sağlıklı gıdaya ulaşma hakkını koruyoruz
2
Frito Lay "rekabet" savunması verdi
3
Antep fıstığına destek şart
4
Marmarabirlik 2013'ü "rekor yılı" ilan etti
5
Yaşlılığa karşı yiyecekler
6
Fındık fiyatlarında şok düşüş!
7
Fındıkta 'fırsat fiyatı' oluştu
8
Polisan ceviz ve badem üretecek!
9
Bakmazsan dağ olur bakarsan Alata
10
Fiyat tavan yapınca ceviz kaçakçılığı arttı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12