Ciğercilerin "acı" mesaisi başladı

Edirne mutfağının meşhur lezzeti tava ciğerinin vazgeçilmezi acı biberler kurutulmak üzere iplere dizilmeye başlandı.

Ciğercilerin
Edirne mutfağının meşhur lezzeti tava ciğerinin vazgeçilmezi acı biberler kurutulmak üzere iplere dizilmeye başlandı. Ciğercilerin iplere dizerek kuruttuğu biberler meşhur Edirne ciğeri ile ikram edilecek.

Edirne deyince akla gelen lezzetlerden biri meşhur tava ciğeri… Ciğerin vazgeçilmezi ise acı biberler… İşte ciğerciler de acı biberlerin hazırlanışı için kolları sıvadı.

Edirne’nin Karaağaç Mahallesinde yetiştirilen biberler kurutma işlemi için ipe dizilmeye başlandı. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, ciğercilerin ağustos ayının ortasından itibaren biber dizmeye başladıklarını söyledi.

Dünyanın en tatlı acısını ipe dizdiklerini belirten Dinar, biberlerin 1,5 ay sonra servise hazır hale geleceğini ifade etti.

Biber kurutmanın meşakkatli bir iş olduğunu aktaran Dinar, "Edirne'nin yıllık 40 ton biber tüketimi var ama bu biberler kurutulduğunda yüzde 90 fire veriyor. 40 ton biber kurutulduğunda 4 tona inecek ve bütün ciğerciler bunu paylaşacak" dedi.

Biberleri kurutulma aşamasında da sürekli kontrol ettiklerini ifade eden Dinar, "Biberlerin güneş gören yerlerinin olmamasına dikkat ediyoruz, çürüyenleri de ayıklıyoruz. Ciğercilerin acı mesaisi başladı ama bir buçuk ay sonra dünyanın en tatlı acısını müşterilerimize sunacağız. Bibersiz bir ciğerin olması mümkün değil. Ciğerin yol arkadaşı biberdir" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52