Çiftçinin alın teri artık heba olmuyor

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, ürettiğine pazar bulabilen çiftçilerin kente göç etmek yerine daha çok üretim yapmaya başladığını söyledi.

Çiftçinin alın teri artık heba olmuyor
Köyden kente göçü önlemek, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve çiftçinin ürettiği ürünlere pazar oluşturmak amacıyla Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde çiftçiler daha çok üretim yapmaya başladı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, ürettiğine pazar bulabilen çiftçilerin kente göç etmek yerine daha çok üretim yapmaya başladığını vurguladı. Kutlu: "Üzerinde alın teri olan ürününü pazarda satamayan çiftçimizin artık bu alın teri heba olmuyor. Karpuzdan domatese, üzümden kiviye, fındıktan narına kadar ürünü tarladan hale girmeden çiftçimizden alıp tüketiciyi ulaştırmak için çalışıyoruz" dedi.

Çiftçinin ürünlerini değerlendirerek ve tüketiciye kaliteli, sağlıklı uygun fiyatlarla ürünler sunduklarını, devlet desteği sayesinde çiftçiye her türlü desteği verdiklerini anımsatan Kutlu, "En büyük amacımız daha çok üreten, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan, tarımda kaliteyi artıran köylümüzün kendi yaşadığı topraklarda kalmasını ve köylerinde hayatlarını sürdürmelerini sağmak. Çünkü bu ülke ekonomisine büyük kazanç getiriyor" dedi.

1 milyon 100 bin çiftçi ailesinin bir kuruluşu olan kooperatifin ister tarımsal, ister hayvansal üretim olsun başından sonuna kadar çiftçinin her türlü ihtiyacını karşıladığını anlatan Kutlu, özellikle son 3 yılda çiftçinin girdi ihtiyaç talebinin arttığını, buna bağlı olarak üretimin de arttığını, Kooperatif sayesinde üretimdeki büyümenin de artacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52