İklim çeşitliliği nedeniyle birbirinden değişik meyve ve sebzenin yetiştiği Türkiye'de en çok çay ve karpuz tüketiliyor. Türk insanının kuru çay tüketimi günde 40 grama yani 10 bardaktan fazlaya karşılık geliyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yılda 1,2 milyon tondan fazla çay üretilen Türkiye'de kişi başı tüketim 13,8 kilogram seviyelerinde ...
Benzer bir durum karpuz için de söz konusu... Her yıl üretilen 3,8 milyon ton civarındaki karpuzun 3,4 milyon tonu yurt içinde tüketiliyor. Yıllık kişi başına karpuz tüketimi 45,2 kilograma tekabül ediyor.
Karpuzun ardından Türk insanın en fazla tükettiği meyveler ise sırasıyla üzüm, elma ve kavun...
Sebze tüketimi açısından değerlendirildiğinde domates, ilk sırada yer alıyor.
EN AZ TÜKETİLEN ÜRÜN İSE FINDIK
En az tüketilen mamullere bakıldığında Türkiye, fındık üretimi ve ihracatı konusunda dünyada söz sahibi olmasına karşın bu ürünü çok az tüketiyor.
Buna karşın ceviz, yıllık yaklaşık 3 kilogramla Türk insanın en çok tükettiği yemişler arasında...
Bu yiyeceklerden vazgeçemiyoruz!
Türk insanları en çok çay ve karpuz tüketiyor. En az tüketilen ürün ise duyunca şaşıracağınız cinsten...
YORUM EKLE
1
Çikolata için sıradışı iddia!
2
Kansızlığa karşı pancar tüketin
3
Midenizi Ramazan sonrası balıkla dinlendirin
4
Fındıkta yüksek fiyat beklentisi
5
Bayramdan bayrama hatırlanan gelenekler
6
Hastalıklara karşı kahvaltı ile korunun
7
Alkollü içki ambalajına uyarı mesajı
8
Fındık fiyatları 6 lirayı aşacak
9
2023 hedefi 50 milyon balık
10
Kraliçe Kate'nin iksiri daldan toplanıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11