Aydın Ticaret Odası (AYTO) 5. Meslek Komitesinin talebi üzerine incir ürününde mevcut mevzuat ve yaklaşan yeni sezon ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi.
Aydın Ticaret Odası meclis salonunda düzenlenen toplantıya Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Kontrol Şube Müdürü Figen Sezer katıldılar. Toplantıda mevcut mevzuat hakkında bilgi veren yetkililer incir tüccarları ve ihracatçılarının sorularını yanıtladılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken AYTO olarak görev algılamamız Aydının değerlerine ve ürünlerine sahip çıkmaktır. Görev algımız gereği olarak da Aydının ürünü olan inciri ele alırken de sorunları Devlet ile yasal mevzuat çerçevesinde çözebilmek münakaşasını ve münazarasını yapabilmeyi hedefliyoruz. Bildiğiniz üzere tüm Türkiyede lokomotif sektör inşaat sektörüdür. Aydında lokomotif sektör incir sektörüdür. İncirci kazanır ise tüccar kazanır, tüccar kazanır ise de Aydın kazanır dedi.
Aydının lokomotif sektörü incirin pazar sorunu olmadığını, aksine pazarı kaybetme riskinin olduğunu kaydeden Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal da, İhracatta son yıllarda çok fazla parti mal dönüşü olduğunu belirterek Bakanlık bir takım kararlar alır, bu kararları alırken de zorlaştırayım diye almaz. Mevcut düzeni uyum ve ahenk içinde devam etmesi için alır. Amaç maksimumum fayda sağlamak içindir. Biz devlet olarak tüccarı korumak zorundayız ama tüketiciyi de korumak zorundayız. Aynı zamanda ülkemizin itibarını da korumak zorundayız. diye konuştu.
Gıda Kontrol Şube Müdürü Figen Sezer ise, mevcut mevzuat çerçevesinde incir tüccar ve ihracatçılarına bilgilendirmede bulunarak Kuru İncir Depolamasında Dikkat Edilecek Hususlar hakkında bilgi verdi. Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ile birlikte soruları yanıtladı.
Toplantının sonunda AYTO Başkanı Hakan Ülken, önümüzdeki günlerde teşvik bölgelerinin yeniden değerlendirilmesi konusunda yeni bir yasanın çıkması söz konusu olduğunu ifade ederek Aydın Ticaret Odası olarak Aydın ilinin tamamını ilgilendiren sektörel bazlı hangi teşvik ve desteklerden yararlanılabileceği konusunda envanter çalışması yapıyoruz. Ben adım gibi biliyorum ki ne kadar çok zorlarsak o kadar çok sonuçla döneriz. Tek başımıza zorlamamız da bir anlam ifade etmez. İncir konusu da teşvik uygulamasında ilk sıralara aldığımız bir mesele. Devletin direk üreticiyi aflatoksinsiz ürünlerini desteklemesini sağlattırabilirsek bugün konuştuğumuz sorunların tamamına yakını gündemden düşer. AYTO olarak il genelindeki tüm oda ve borsalarımıza ihracatçı birliği ve konunun tüm taraflarını bu konuda birlik olmaya davet ediyorum dedi.
iha.com.tr
Aydın'da "İncir Çalıştayı" yapıldı
Aydın Ticaret Odası 5. Meslek Komitesinin talebi üzerine incir ürününde mevcut mevzuat ve yaklaşan yeni sezon ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi.
YORUM EKLE
1
Çeltik üreticisi endişeli!
2
Bilecik'te kış hazırlıkları başladı
3
Türk mutfağı sınırları aştı
4
En kaliteli dondurma bu sütten yapılıyor
5
Destek kesintisi kabul edilemez!
6
Gıda Denetim Destek Projesi'ne taze kan
7
Toz içecek yerine pet şişede su çıktı
8
Tarih öncesi beslenme alışkanlıkları
9
GÜLBİRLİK'ten "gülyağı" açıklaması
10
Ciğercilerin "acı" mesaisi başladı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12