Düzce Üniversitesi (DÜ) Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezince (DAGEM) geliştirilen "Arı Biziz, Bal da Bizdedir" Projesi kapsamında 80 çocuğa arı ve ürünleri konusunda hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriliyor.
DAGEM'e gelen çocuklar bir ay boyunca arının tozlaşma için önemi, bal mumu, arı sütü, arı zehiri ve propolis gibi alternatif arı ürünlerinin apiterapi ve sağlık amaçlı kullanıldığı konusunda uzman ekiplerce teorik eğitimden geçiriliyor.
DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Arıcılık ciddi bir sektör olma yolunda ilerliyor. Ağaç yaşken eğilir' diyoruz ve arı konusundaki farkındalığı bu yaşlarda vermeye çalışıyoruz" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, çocuklarda arı korkusunun hemen aşılamayacağını ifade ederek, amaçlarının arı konusunda farkındalık yaratmaya çalışmak olduğunu anlattı. Kekeçoğlu, çocuklara arıların sadece bal yapmadığını, çevre ve doğa için ne kadar önemli olduğunu öğrettiklerini kaydetti.
Kursta eğitim gören öğrenciler, korkmamayı öğrendiklerini vurgulayarak, bir şey yapmadıkça arıların kimseye zarar vermeyeceğini kavradıklarını aktardılar.
Uygulamalı eğitimin de verildiği kurs sayesinde arı korkusunu yenmeye çalışan çocuklar, konuyla ilgili karakalem, yağlı boya resim ve ebru çalışmaları da yapıyor.
Arı ve Çocuk Projesi Düzcede yaygınlaşıyor
"Arı Biziz, Bal da Bizdedir" Projesi kapsamında 80 çocuğa arı ve ürünleri konusunda hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriliyor.
YORUM EKLE
1
Tavuk etinde antibiyotik tehlikesi
2
Erzurum'da "İyi Tarım" memnuniyeti
3
Van'da 2 ton gıda imha edildi!
4
İşte Peygamberimizin övdüğü gıdalar
5
Obeziteye karşı doğal gıdalar yükselecek
6
Söke Una tanınmış marka tescili
7
Rusya 19 ton şeftaliyi geri gönderdi
8
Her yıl 2 milyar ekmek çöpe gidiyor
9
Yumurta turşusunu soran çok, alan yok!
10
İhtiyacımızın üç katı tuz tüketiyoruz!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:26
GÜNEŞ
07:56
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:10