Tukaş "World Food Moscow 2012” fuarında

Tukaş, Rusya’ya olan ihracatını artırmak ve bu pazarda elde edeceği yeni iş potansiyelini değerlendirmek amacıyla "World Food Moscow 2012” fuarına katılıyor.

Tukaş

Rusya pazarında etkin olabilmek açısından fuarın önemine dikkat çeken Tukaş Ticari Direktörü Tankut Özcan, “Türkiye'den Rusya'ya yapılan ihracatta tarım sektörünün payı her yıl artmaktadır. Türkiye’nin taze domates ihracatında son yıllarda Rusya en önemli ülke haline gelmiştir. Geçtiğimiz yıl yaş sebze ve meyve ihracatında en fazla talep gösterilen ürün olan domatesin en çok ihraç edildiği ülke, Rusya olmuştur. Ülkemiz, son yıllarda Rusya pazarında taze sebze ve meyvenin yanı sıra işlenmiş tarım ürünleriyle de yer almaya başlamıştır. Bu durum, Tukaş’ın da faaliyet gösterdiği tarıma dayalı gıda sektörü için Rusya’yı, Avrupa Birliği ülkelerinden sonra cazip bir pazar haline getirmektedir. Taze domateste oldugu gibi domates salçası ihracatında Rusya, öne çıkan ülkeler arasında yer almaya başlamıştır. Tukaş, Rusya´ya ağırlıklı olarak domates salçası ihraç etmektedir. Bu fuarda sağlayacağımız yeni bağlantılar ile Rusya’ya yaptığımız ihracatı artırmayı ve bu pazarda domates salçası ile birlikte diğer ürünlerimizle de yer almayı hedefliyoruz” dedi. 

Tukaş, dış pazarda; AB ülkeleri, ABD, Japonya, Avustralya ve Orta Doğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 22 ülkeye ihracat yapıyor. Yıllara göre değişmekle birlikte, Tukaş’ın toplam satışının %30’unu dış pazar satışları oluşturuyor. Üretimde ISO 22.000 kalite güvence sisteminin yanı sıra uluslararası gıda platformunda geçerli BRC (British Retail Consortium) ve IFS (International Food Standard) belgelerinin bulunması, ihracatta Tukaş’a  rekabet avantajı sağlıyor. Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, Tukaş’ın  ihracatında en büyük payı oluşturuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52