Konya Şeker 28-31 Mart 2013 tarihleri arasında CNR EXPOda düzenlenen Ev Dışı Tüketim Ürünleri, Sarf Malzemeleri Üreticileri ve Dağıtım Kanalı Tedarikçileri Fuarına iştirak ederek yeni ürünlerini tanıttı. 304 çeşit ürünü pazara sunan Konya Şeker, fuarda Torku Şeker, sıvı şeker, baklava şerbeti, dondurulmuş parmak patates, süt ve süt ürünlerini sergiledi. Konya Şekerin çikolata şelalesi ve sıcak helva ikramı ile fuar katılımcılarının ağızları tatlandı.
Restorant, otel, cafe, catering gibi alanlar başta olmak üzere ev dışı tüketim yapılan yerleri hedefleyen pazarın 1980 sonrası yükselen ivme ile büyüdüğünü ifade eden Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Oruç Baba İnan; Turizmin gelişmesi ile sayısı artan oteller, dışarıda yemek yeme alışkanlığının artması sonucu her geçen gün çoğalan restorant ve fast food zincirleri bu pazarın büyümesinde önemli bir rol oynadı. Gıda ile birlikte temizlik maddelerini pazara sunan pek çok üretici için yeni bir hedef kitle oluştu. Örneğin Konya Şeker ürettiği parmak patatesin yüzde 25ini uluslararası restaurant zincirlerinden birine veriyor. Türkiyede ilk kez Konya Şekerin ürettiği sıvı şekeri çok sayıda uluslararası ve yerli içecek firması kullanıyor. Ayrıca yine Türkiyede ilk kez Konya Şeker tarafından üretilen baklava şurubumuz da baklava ve tatlı üreticileri tarafından tercih edilen ürünlerimiz arasında yer alıyor dedi.
Et-süt pazarına girmeye hazırladıklarını sözlerine ekleyen Oruç Baba İnan, Süt ürünlerimiz bahar ayında raflarda yerini alacak. Gelecek yıl da et ürünlerimiz tüketici ile buluşacak. Et ve süt ürün grubundaki ürünlerimiz için otel, restorant zincirleri gibi noktalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Konya Şeker olarak tüm yatırımlarımızda olduğu gibi et ve süt pazarına da iddialı bir giriş yapacağız. şeklinde değerlendirmede bulundu.