Haber / Buğrahan Kırımlı
2011 yılında Prof. Dr. Musa Gençcelep danışmanlığında ve önderliğinde bir grup Veteriner Fakültesi öğrencisi tarafından kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Kongre Topluluğu (Yubat) önemli etkinliklere imza atıyor.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Kongre Topluluğu (Yubat) olarak bu sene 3.sü düzenlenen uluslararası katılımlı Veteriner Öğrenci Kongresi 25-27 Mart 2014 tarihleri arasında, İran ve Azerbaycan'dan Veteriner Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla Van'da gerçekleştirildi.
Veteriner hekimlerin zirvesi şeklini alan etkinlikte, önemli isimler birbirinden önemli konuları katılımcılarla paylaştı.
3. Veteriner Öğrenci Kongresi'nde; Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Can Demir olarak "Veteriner Hekimlik ve Başarı" konusunu anlattı.
On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Alişarlı ''Helal Kesim'' konusunu, Hasvet Medikal Danışmanlık Yazılım Ltd. Şti. sahibi Veteriner Hekim Hidayet Şimşek ''Sürdürülebilir ve Kazançlı Klinik İşletmeciliğinde Medikal ve Yazılım Yatırımlarının Önemi, Hekimliğe Katkıları'' konusunu, Yrd.Doç.Dr Kadir Demirci ''İslam'da Hayvan Hakları'' konusunu, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Sinan Sağlam ''Veteriner Hekimlikte İnovasyon Vizyonu'' konusunu, Bereket TV Genel Müdürü Mehmet Öztürk ise ''Veteriner Hekimlik ve Basın'' konusunu anlattı.
Etkinlikte ayrıca, Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Veteriner Hekim Sebahattin Yazıcı ise bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
3. Veteriner Öğrenci Kongresi'nde "Veteriner Hekimlik ve Başarı'' başlıklı bir konuşma yapan Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Veteriner Hekim Can Demir, mesleğe adım atmaya hazırlanan veteriner hekim adayı öğrencilere başarılı olmanı yollarını anlattı.
Başarıyı; bireyin kendisi ve çevresi ile uyumlu yaşayabilmek ve kendini gerçekleştirmek için belirlediği hedeflere ulaşmak amacı ile gösterdiği çabadan olumlu sonuçlar almak şeklinde tanımlayan Demir, daha sonra lider konumundaki bireyin tek başına başarıyı yakalayamayacağını, personel ile bütünleşerek ekip oluşturması gerektiğinin önemle altını çizdi. Demir, "Söylem olarak günümüzde “Ben böyle çalışkan ve başarılı ekibin lideriyim” sözünün ön planda olduğunu, “Ben başarılıyım. Ben olmasam personel hiç bir şey yapamaz” vb. cümlelerin kurumsallaşmanın olmadığı, ekibin oluşmadığı bir yapının başarıya ulaşmasının tesadüfe bağlı olarak dahi sonuçlanması mümkün görülmemektedir" dedi.
İŞİ EHLİNE VERİNİZ
"Özellikle görev atamalarında hak eden ve görevi yapabilecek nitelikteki kişilerden seçerek belirlenmelidir. İnanç, hemşericilik, ideolojik, cinsiyet vb. yaklaşımlar üzerine görev atamaları yapıldığı takdirde atamayı yapanın saygınlığını ve güvenilirliğini yitireceği gibi, ayrımının başarıya da engel olacağını mutlak olarak kabul etmemiz gerektmekte. Ve bizim inancımız gereği Yaradan’ın “İşi ehline veriniz” emrine hepimizin uyduğu takdirde başarı yolunda büyük bir ilerleme sağlanacaktır."
Kendi yaşamından bu konuda örnekler veren Demir, buna çok dikkat ettiğini, özel ve kamu dahil kurduğu yedi tanel aboratuvarın yöneticilerinin üçü bayan olmakla beraber hepsinin bulundukları organizasyonların lideri durumunda olduklarına dikkat çekti.
Ne Anlattığınız Önemli Değil, Nasıl Anlaşıldığı Önemli
"İç ve dış iletişimin doğru ve izlenebilir yapılması için alt yapının ve bilincin oturtulmasın sağlanmalı, sonuca varmak için sürekliliğin yakalanması mutlak gereklildir. 'Ne Anlattığınız Önemli Değil, Nasıl Anlaşıldığı Önemli…' Çalışmalarınızın yazılı ve görsel basında, mesleki dergilerde, bölgesel yayınlarda, sosyal medyada yer alması için kurallarına uygun hareket etmelisiniz. Faaliyetlerinizin medyada yer alması başarıya katkı sağlayan önemli unsurdur.