Avrupa’nın farklı kentlerinde gerçekleşen ve bu yıl 38.si düzenlenen ‘Prognosfruit 2014’ Konferansı 6-8 Ağustos 2014 tarihlerinde Türkiye’de ilk kez İstanbul’da yapıldı.
‘Dünya Elma ve Armut Üreticileri Birliği’ (WAPA) ile Türkiye ‘Meyve Suyu Endüstrisi Derneği’ (MEYED) işbirliği ve Türkiye’nin en büyük meyvecilik ve meyve suyu projesini yürüten Anadolu Etap’ın desteğiyle düzenlenen Konferans’da, Anadolu Etap Plantasyon Operasyonları Direktörü Bahadır Açık, Türkiye’nin en büyük meyvecilik ve meyve suyu üretimi projesini yürütürken Türkiye’ye kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle kattıkları değeri paylaştı.
Dünya’da elma üretiminde 5. armut üretiminde ise 6. olan, dünya meyvelerinin tamamının da yüzde 3’ünün üretildiği Türkiye’de düzenlenen Prognosfruit 2014 Konferansına dünyanın farklı bölgelerinden 200’ün üstünde katılım oldu.
Dünya Elma ve Armut Üreticileri Birliği (WAPA) ve Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, sektörel analizlerin yanı sıra geleceğe dair hedef ve profesyonel öngörüler ile pazardaki gelişmeler paylaşıldı.
Anadolu Etap’ın Plantasyon Operasyonları Direktörü Bahadır Açık, ihtiyaç duydukları yüksek kaliteli hammaddeyi ve taze meyve sektöründeki talebi karşılamak amacıyla 2010 yılında plantasyon yatırımlarına başladıklarını, 2020 yılına kadar 5.000-6.000 hektar arasında arazi büyüklüğünde 10 milyon meyve ağacına ulaşmayı hedeflediklerini aktardı. Bu amaçla faaliyetlerine devam ederken Anadolu Etap’ın kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam ettiğinden vurguladı.
Kadın istihdamı Anadolu Etap için önemli bir sorumluluk
6 Ağustos 2014, Çarşamba günü verilen kokteylin ardından 7 Ağustos Perşembe günü İstanbul’da gerçekleşen konferansta Anadolu Etap Plantasyon Operasyonları Direktörü Bahadır Açık, kurumsal sosyal sorumluluk alanında Anadolu Etap’ın örnek teşkil edecek faaliyetlerinden bahsetti.
Tarımsal üretimin yapısından ötürü mevsimlere göre istihdam sayısının değişiklik gösterdiğini ifade eden Bahadır Açık, mevsimlik çalışan sayısının 1000’e yaklaştığını ve kadın iş gücünün değerlendirilmesine verdikleri önemle bu rakamın %80’inin kadınlardan oluşmasına gayret ettiklerini ifade etti.
Sağlıklı nesiller için sağlıklı meyveler
Anadolu Etap faaliyetlerinde ekolojik dengeyi koruyarak ve “SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN SAĞLIKLI MEYVELER“ sloganıyla sürdürülebilirliği en önemli değer olarak benimseyerek çalışmalarını hızlandırmıştır.
"Türkiye tarım sektörünün geleceğine katkı sağlıyoruz"
Anadolu Etap Türkiye tarım sektörünün geleceğine Ziraat Fakültesi öğrencilerine burs ve staj imkanının ardından çalışma imkanı sağlayarak yatırım yapıyor. Anadolu Etap’ın ekosistemde sürdürülebilirliği sağlama amacı ile meyve yetiştiriciliğine yeni ve çok daha gelişmiş standartlar sunma yönündeki arzusu, 2012 yılında “Anadolu Etap AgroAcademy” adı altında eğitim merkezi kurma adımını da beraberinde getirdi.
AgroAcademy’nin amacı; teknik, yönetsel bilgi ve beceriler ile saha uygulamasından elde edilen deneyimleri birleştirmek, eğitim alanında uluslararası iş birlikleri oluştururken dünyada bahçe bitkileri alanındaki en yeni ve en iyi uygulamaları takip etmekle kalmayıp Türkiye tarım sektörüne yaymak olarak dikkat çekiyor.
Anadolu Etap ziraat ekibinin yanı sıra şirketin ve grubun tüm birimlerinde çalışanların da eğitim programına katılabildiği Akademiye, önümüzdeki yıllarda tedarikçilerin ve müşterilerin yanı sıra sözleşmeli tarım ile işbirliği kurulacak çiftçilerin de katılmaları ve sertifika almaları hedefleniyor.
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 13:35