İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şeflerinden Osman Sezener yönetiminde 6 Türk şef, Türkiye Cakarta Büyükelçiliğinin davetlisi olarak Endonezyada Türk kültürüne dair örnekleri sundu. Cakartada devlet adamlarından halka kadar bir günde bin kişilik resepsiyon düzenlendi. Ardından 7 gün boyunca Türk yemeklerinin en güzel örneklerini sundular. Ekip, Türkiyeye hayran bir kitle bırakarak döndü. Şef Sezener yönetiminde oluşan ekipte, yine İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şeflerinden Melodi Sezener, öğrencilerden Mehmet Can Altunay, Aslıhan Tortop, Movenpik Otel Baş Aşcısı Barış Torcu, Gurme Ahmet Güzel Yağdöken yer aldı. Ekip, Türk ve özellikle Ege yöresine ait yemekleri bir hafta boyunca yaklaşık 5 bin kişinin tadımına sundu.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Osman Sezener, 1 ton 200 kiloluk malzemeyle Cakartaya gittiklerini, şevketi bostandan erişteye dek çok geniş bir yelpazede menüler hazırladıklarını söyledi. Sezener, İlk gün büyük bir resepsiyonla bin kişilik bir yemek hazırladık. Çok büyük ilgi gördük. Diğer ülkelerin büyükelçileri, temsilciler, devlet büyükleri ve Endonezya halkı vardı. Açık büfe olarak zeytinyağlılar, et, balık bölümleri, soğuk mezeler hazırladık. Şevketi bostandan İzmir Köftesine, enginardan erişteye dek çok farklı lezzetlerde yemekler yaptık. Çok başarılı bir ekip olarak orada kültürümüzü yansıttık. Öğrencilerimiz için de büyük bir deneyim oldu dedi.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Melodi Sezener ise, Türkiyenin yabancı ülkelerde kebabıyla tanındığını ancak 7 gün boyunca Endonezya halkının Türk mutfağına ait çok farklı tatları yakalama olanağı bulduğunu ifade etti. Türkiyeden çok hazırlıklı gittiklerini orada da bu hazırlığın karşılığını aldıklarını kaydeden Şef Melodi Sezener, mutfak kültürlerinin farklı olmasına karşın Endonezyalıların Türk yemeklerine hayran kaldığını belirtti. Türkiyeden Endonezyaya götürdükleri malzemeler arasında tülbent gibi ilginç ürünler bulunduğuna dikkat çeken Şef Melodi Sezener, Yoğurtları, Cakartada kendimiz yaptık. Ancak süzme yoğurt elde etmek için bir işlemden daha geçirmemiz gerektiğini biliyorduk. Tülbent işte tam da bu noktada çok faydalı bir malzeme oldu. Tülbentler sayesinde Türkiyeden kilometrelerce uzaklıkta süzme yoğurt elde ettik şeklinde konuştu.
Türk mutfağı sınırları aştı
Türk şefleri enfes lezzetler sundu. Endonezyanın Başkenti Cakartada Türk Mutfağının en güzel örnekleri tanıtıldı.
YORUM EKLE
1
En kaliteli dondurma bu sütten yapılıyor
2
Destek kesintisi kabul edilemez!
3
Gıda Denetim Destek Projesi'ne taze kan
4
Toz içecek yerine pet şişede su çıktı
5
Tarih öncesi beslenme alışkanlıkları
6
GÜLBİRLİK'ten "gülyağı" açıklaması
7
Ciğercilerin "acı" mesaisi başladı
8
Sağlıklı gıdaya ulaşma hakkını koruyoruz
9
Frito Lay "rekabet" savunması verdi
10
Antep fıstığına destek şart
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12