Türk Mutfağı Mengen’de vitrine çıktı

Bolu'nun Mengen ilçesinde düzenlenen, 27. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali gerçekleştirildi. Festivalde birbirinden leziz yemekler damakları tatlandırdı.

Türk Mutfağı Mengen’de vitrine çıktı


Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bolu'nun Mengen ilçesinde düzenlenen, 27. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’ne katıldı. Bakanı Ergün, Türkiye'nin sahip olduğu imkanların, fırsatların, herkese yetecek kadar çok ve büyük olduğunu belirtti.

Festivalin hayırlı olmasını dileyen Ergün, Mengen'in aşçılık konusunda artık bir marka olduğunu söyledi.

Mengen deyince herkesin aklına aşçılığın geldiğini ifade eden Ergün, Mengen'in bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

''Burada artık işin daha bilimsel bir şekilde yapılması için görüyoruz ki; okullar açılıyor, yeni organizasyonlar yapılıyor, üniversite düzeyinde artık aşçılık konusu ele alınıyor. Bu markayı, Mengen'in bu markasını, Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için turizmde önemli bir unsur haline getirmek için elbette Mengen'deki aşçılarımız, sivil toplum örgütleri, belediyemiz, kaymakamlığımız hepimiz el birliği ile çalışmalı ve bu markayı dünya markası haline getirebileceğimizi düşünmeliyiz.''

Ergün, Mengen aşçılığını dünyada markalaştırmak için işbirliği içinde çalışılması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bu ülkede Allah'a çok şükür her şey var. Bu ülkenin imkanlarını yeter ki ülkemize istikrarlı güven ortamını muhafaza edelim, yeter ki ülkemizin ekonomik dengelerini koruyabilelim, yeter ki ülkemize hep birlikte sahip çıkalım. Ülkemizin imkanları, fırsatları hepimiz için yetecek kadar çok, yetecek kadar büyük. O nedenle çalışmak, çalışmak, çalışmak ve bunu bir ustalıkla gerçekleştirmek gerek.''

Konuşmaların ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile TBMM eski başkanlarından Köksal Toptan'a, Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı tarafından plaket verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52