Lahmacun yemenin tadını çıkardılar

Gaziantep’in yöresel lezzetlerinin tanıtımına yönelik yapılan organizasyon ‘Lahmacun Yeme Yarışması’ ile devam etti.

Lahmacun yemenin tadını çıkardılar
Gaziantep’in yöresel lezzetlerinin tanıtımına yönelik yapılan organizasyon ‘Lahmacun Yeme Yarışması’ ile devam etti.

Yarışmacılar önce limonları sıktı pul biberleri döktü. İşaretle birlikte bir buçuk metrelik lahmacunlar yenmeye başlandı. Bazı yarışmacılar dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Bazıları da Lahmacun yemenin tadını çıkardı. Yarışmacılardan zorlananlar da oldu.

Yarışmayı 4 dakika 13 saniyelik derecesiyle birinci olan kebap ustası Fehmi Öztürk “Lahmacunu çok seviyorum. Sevdiğim için de birinci oldum. Geçen yılda baklavada birinci olmuştum."

26 yarışmacının katıldığı organizasyonda, ilk üçe gren yarışmacılara tam, yarım ve çeyrek altın verilecek. Yarışmada dereceye giren diğer yarışmacılara ise bir metre 20 santim uzunluğunda lahmacun hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52