Kuru incir festivalle tanıtılıyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde önemli bir tarımsal etkinlik olan incirin tanıtılması için ilçede ilk kez “1. Uluslararası İncir Festivali” düzenlendi.

Kuru incir festivalle tanıtılıyor
Aydın’ın Nazilli ilçesinin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan incirin tanıtımı ve bilinirliğinin artırılması için ilçede uluslararası düzeyde festival düzenlendi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde önemli bir tarımsal etkinlik olan incirin tanıtılması için ilçede ilk kez “1. Uluslararası İncir Festivali” düzenlendi.

Etkinlik, Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Nazilli İlçe Müdürlüğü, Nazilli Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Borsası ve Nazilli Ziraat Odası’nın işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Festivalde, protokol üyeleri ve festival komitesinin katıldığı yürüyüşte yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Nazilli’nin en işlek alışveriş merkezlerinin bulunduğu Uzun Çarşı’da belediye personeli ise vatandaşlara paket içerisinde kuru incir dağıtarak onları festival etkinliklerine davet etti.

Festivale, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürü Salih Köksal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Nazilli İlçe Müdürü Sunay Güler, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, üreticiler, incir işletme sahipleri ile vatandaşlar katıldı.

Nazilli 1. Uluslararası İncir Festivali kapamasında düzenlenen en iyi kuru incir üretici yarışmasında birinci Babür Duran, ikinci Mustafa Dilbaz, üçüncü Abdullah Demirdaş, dördüncü ise Ali Rıza Şengül oldu.

Nazilli ve köylerinden yarışmaya katılan 66 üretici arasından yarışma kriterlerine uyan 38 üreticiye teşvik amacıyla madalya verilirken, dereceye girenlere ise çeyrek altın başta olmak üzere çok sayıda ödül verildi.

Yarışmaya getirilen yaklaşık 215 kilo incir, yapılan açık artırmayla satıldı. Açık artırmaya sadece Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü katılırken, İzgü incirleri kilosunu 10 TL’den alarak festivalin ilk ‘incir ağası’ oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52