İlk sanat deneyimlerinin heyecanını yaşadılar
Keyveni Catering Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik, Doç. Dr. Yavuz Dizdar ve Darüşşafaka İlköğretim Müdürü Çiğdem Kaya'nın katılımı ile gerçekleşen törende büyüklerden ödüllerini alan küçük ressamlar aldıkları dereceler ile ilk sanat deneyimlerinin heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.
Etkinlik kapsamında “ beslenme ve sağlık” arasındaki sebep sonuç ilişkilerini eğlenceli ve bir o kadar da düşündürücü bir kareografi ile sahneye taşıyan pandomim grubunun performansı ise izleyenlere profesyonelleri aratmayan bir seyir zevki sundu, hem güldürüp hem düşündürerek ayakta alkış aldılar.
Beslenme ve sağlık konusuna çok duyarlılar
Olgu ve olaylara yaşlarının üzerinde bir bilgelik ve olgunluk ile ilgi duyan Darüşşafakalı çocuklar her ne kadar tüm çocuklar gibi tatlı gıdaları sevseler; hamburger ve kola gözdeleri olsa da, bu gıdaları haftada 1-2 kez ödül kapsamında tüketmeleri gerektiğinin aksi halde beslenme alışkanlığı haline getirmenin onlara bir çok noktada zararı olacağının çok net bir biçimde farkındalar. Görüldüğü kadarı ile Darüşşafaka bünyesinde obez çocuk sayısı oldukça düşük, çünkü bu çocuklar sağlık ve beslenme konusunu bir yetişkin gibi hatta yetişkin insandan çok daha fazla bir ilgi ile irdeliyorlar...

Bu sorular Darüşşafakalı çocuklardan
“Sosisi çok seviyorum ama zararlı mı, nasıl sosis seçmeliyiz? Süt seçerken nelere dikkat etmeliyiz, günlük süt nedir? Sağlığım için en fazla haftada kaç kere çikolata yemeliyim? Hamburgeri daha sağlıklı hale nasıl getirebiliriz? Uzun süre bozulmayan ürünler kanserojen midir?”
9-13 yaş grubundaki çocuklar tarafından kendisine yönelen bu bilgece sorular karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Doç. Dr. Yavuz Dizdar, Darüşşafakalı öğrencilerin soru cevap şeklinde yoğun ilgi ve katılımı ile gerçekleşen keyifli bilgi alışverişinden son derece memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Çocuklarımız sağlık ve beslenme konusuna bu derece ilgi duyduğu sürece obezite ve kanser vakaları geleceğin korkulu rüyası olmayacaktır, görüyorum ki çocuklarımız bu konuda yetişkinlerden çok daha duyarlı. Bu çok umut verici” ifadelerini kullandı.
Beslenme konusunu sosyal sorumlululuk olarak görüyoruz
Keyveni Catering Kurucusu Sadık Çelik, beslenme konusunu sosyal sorumluluk olarak üzerlerine aldıklarını ve her fırsatta toplumu beslenme konusunda bilinçlendirmek için etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Çelik, “Darüşşafaka ile böyle anlamlı bir yarışmada bir araya gelmekten, Keyveni olarak çok mutluyuz” dedi.
Ödül alan öğrencileri tebrik eden Çelik, “Bir buçuk asra yakın zamandır sizler gibi başarılı öğrencilere eğitim veren Darüşşafaka’nın, aynı zamanda sağlık, gıda ve beslenme gibi son derece hayati konulara ve sanata duyarlı bireyler yetiştirdiğini, resmettiğiniz tuallerle bir kez daha görüyoruz” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve