Gıdavitrini - Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) tarafından ortaklaşa düzenlenen II. Türk Mutfağı Zirvesi, 3-5 Mayıs tarihleri arasında İzmirde gerçekleştirildi. Zirve kapsamında çeşitli etkinliklerin yanı sıra Ege Mutfağı Yarışması ve Filiz Makarna sponsorluğunda Esnaf lokantalarında Geleneksel Türk Mutfağı yarışması yapıldı.
Yarışmaların ve çeşitli söyleşilerin yanı sıra zirvenin en önemli etkinliği gerçekleştirilen paneller oldu. Yemek sektörünün önemli isimleri, ünlü yazar ve Türk mutfağı konusunda uzmanların katıldığı panellerin en ilgi çekeni Dünden Bugüne Geleneksel Türk Mutfağı başlıklı panel oldu. Gazeteci Serdar Turgutun moderatörlüğünü yaptığı panele Türk Mutfağı Araştırmacısı Vedat Başaran, Hacı Abdullah Lokantası Genel Müdürü Abdullah Korun, mutfak araştırmacısı ve yazar Aynur Tartan ile birlikte Filiz Makarna marka yüzü ve şef yazar Ebru Omurcalı katıldı. Türk mutfağının geçmişten bugüne yaptığı yolculuk ve geleneksel Türk mutfağının kültürümüzdeki yerinin tartışıldığı panelde konuşan Filiz Makarna marka yüzü ve şef yazar Ebru Omurcalı, makarnanın Türk mutfağındaki yerinden bahsetti. Kısa bir süre önce Filiz Makarna ile birlikte Makarnanın Kitabına imza atan Omurcalı, makarnanın tarihsel gelişimini aktararak başladığı konuşmasında Türk Mutfağına özgü erişte, mantı, kuskus gibi yemeklerin yüzyıllardır Türk mutfağında makarna türevleri olarak yer aldığının altını çizerek makarnanın beslenmedeki yerini ve önemini aktardı.
İzmir'de Geleneksel Türk Mutfağı tartışıldı
İzmirde bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Mutfağı Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen Dünden Bugüne Geleneksel Türk Mutfağı başlıklı panelde geleneksel mutfağımızın geleceği tartışıldı.
YORUM EKLE
1
Tarım Zirvesi'nde gündem ne olacak?
2
Türkiye'de ilk üzüm hasadı yapıldı
3
Üretici 'erkenci şeftali' sevinci yaşıyor
4
Su beynin en iyi vitamini
5
Çaykur'un 'organik çay'ı mest ediyor
6
Üniversiteden ekmek kampanyasına destek
7
Kuraklığa karşı dayanıklı fasulye üretecekler
8
Buğday hasadında 'aşırı sıcak' etkisi
9
Zeytin çekirdeği bilmecesi!
10
Gıdanın devleri Fi İstanbul'da buluşuyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12