İzmir gıda zirvesine hazırlanıyor

23. Uluslararası Tarım ve Gıda Uzmanları Kongresi, 27-29 Eylül tarihlerinde Sürmeli Efes Oteli'nde gerçekleştirilecek.

İzmir gıda zirvesine hazırlanıyor

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Saraybosna Üniversitesi tarafından düzenlenen "23. Uluslararası Tarım ve Gıda Uzmanları Kongresi", 27-29 Eylül tarihlerinde Sürmeli Efes Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Kongrede Türkiye, Bosna Hersek, Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ ve Sırbistan, İran, Slovenya, Yunanistan ve ABD'den gelecek 250'den fazla bilim insanı Tarım ve Gıda Teknolojileri alanlarında 300'e yakın farklı konuda birçok bilimsel çalışmayı ve yeniliği tartışmaya açacak ve kendi aralarında bilgi alış-verişinde bulunarak, bilimsel işbirliklerinin gelişmesine katkı sağlayacak.

23. kez toplanan kongrenin ilk kez Türkiye'de düzenlendiğini söyleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, "Fakültemiz öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, karşılıklı çalışma ziyaretleri gibi alanlarda, Saraybosna Üniversitesi Ziraat ve Gıda Bilimleri fakültesi ile uzun zamandan bu yana işbirliği içindedir. Söz konusu kongre de bu işbirliğinin bir ürünü olup, bundan sonraki süreçte bu işbirliğinin gelişmesi için daha başka bilimsel aktiviteler düzenlenecektir. Bu nedenle organizasyona ülkemizin bölgedeki ağırlığının hissettirilmesi ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi açısından son derece önem veriyoruz" dedi.
Star

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52