Kokusu ve aromasıyla dikkati çeken, doğal antibiyotik olarak değerlendirilen kestane balının tanıtımı amacıyla İstanbulun Beykoz ilçesinde 5. Akbaba Kestane Balı Festivali yapıldı.
Aroması ve rengiyle diğer baldan ayrılan ve doğal antibiyotik olarak değerlendirilen kestane balını tanıtmak amacıyla Akbaba Köyünde beşincisi gerçekleştirilen festivale ilgi yoğundu.
Binbir derde deva olan ve Beykozda çokça üretilen kestane balı, boğaz ağrısı, bağırsak hastalıkları, idrar yolu hastalıkları, mide rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi geliyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İstanbul İl Müdürü Kasım Piral, İstanbulun ortalama bir Anadolu kentinin üzerinde tarımsal ve hayvansal üretim yapan bir tarım merkezi olduğunu ve bu bölgede daha çok orman florasından bal üretildiğini kaydetti.
Bu yıl Akbaba köyünde kestane balı festivalinin beşincisinin düzenlendiğini ifade eden Piral, Kurum olarak bu tür etkinlikleri desteklerini anlattı.
İstanbulun yoğun tüketim merkezlerinin başında geldiğini, dolayısıyla burada üretilen doğal ve kaliteli ürünlerin hemen alıcı bulduğunu belirten Piral, Bakanlığın ana amaçlarından birinin de katkısız ve hilesiz ürün temini ve tedariki olduğunu anlattı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Beykoz İlçe Müdürü İbrahim Özdemir, beş yıldır bu festivali yaptıklarını ifade ederek, Beykozun ormanlık bir ilçe olduğunu ve bu bölgedeki ağaçlarında bal üretimine uygun kestane, ıhlamur ve akasya gibi ballı ağaçlardan oluştuğunu kaydetti.
Beş yıl önce kestane balını tanıtmak için etkinlikler düzenlemeye başladıklarını belirten, İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Niğmet Çavuşoğlu ise, kestane balının doğal bir antibiyotik olduğunu, boğaz ağrısından mide rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiğini kaydetti.
Festivalde stant açan kestane balı üreticileri de Beykozda böyle bir festival düzenleniyor olmasından ve etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun.
İstanbulda "kestane balı" coşkusu yaşandı
Beykozda çokça üretilen kestane balı, boğaz ağrısı, bağırsak hastalıkları, idrar yolu hastalıkları, mide rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi geliyor.
YORUM EKLE
1
Etin yanında bu besinleri tüketin
2
Tohumda ithalat mecburiyeti ortadan kalktı
3
Tarihin en iyi fındık sezonundayız
4
Sofralık zeytine 50 kuruş destek verilmeli
5
Medyatik diyet modasından uzak durun
6
Kurban ibadetinde hastalık riskine dikkat!
7
Sekiz bardak su mu, su lobisi mi?
8
842 milyon kişi açlıkla boğuşuyor
9
Bayramda aşırı et tüketimine dikkat!
10
Narın raf ömrünü 4 ay uzattılar!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11