Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde elmadan üretilen pastalar yarıştı. Göksun Kaymakamlığının "Meyvenin Âlâsı, Göksun'un Elması" teması ile başlatılan çalışmalar kapsamında Göksun elmasının tanıtımı için birbirinden lezzetli elma pastaları yarıştı.
Kan şekerini sabitleyen, kolon kanserini önleyen, Alzheimere savaş açan ve dişeti sağlığına yararlı elmanın, pastalarda da faydalı olacağını bilen Göksunlu hanımlar hünerlerini bu yarışmada sergilediler.
Türkiyenin en kaliteli elmalarının yetiştirildiği ender bölgelerden birisi olan Göksun ilçesinde yıllık yaklaşık 35 bin ton elma hasat ediyor.
Birbirinden güzel pastaların yarıştığı yarışmada jüri üyeleri seçim yapmakta oldukça zorlandılar.
Yarışmada birinci Göksun İlçe Merkezinden Behiye Satıcı olurken, ikinciliği; Karaahmet Köyünden Şeyma Dilekçi, üçüncülüğü ise Hacımirza Köyünden Derya Elbistan aldı.
Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Göksunda elmadan yapılan pastalar yarıştı
"Meyvenin Âlâsı, Göksun'un Elması" teması ile başlatılan çalışmalar kapsamında Göksun elmasının tanıtımı için birbirinden lezzetli elma pastaları yarıştı.
YORUM EKLE
1
Gıda ihtisas gümrük uygulaması kaldırıldı
2
Altın Kepçe'de kazanan aşçılar belirlendi
3
Krizdeki Avrupa meyve yemeyi unuttu!
4
"Yüzde 100 dana eti" koca bir yalan mı?
5
Gıdacılar Caprice Goldu icradan satacak
6
Bakanlık'tan "yüzde 100 dana" açıklaması
7
Çam sakızı doğal diş koruyucusu
8
Türkiye'de meyve üretimi ve üretim alan artıyor
9
Fındık üreticiyi sevindirdi
10
Fast-Food prostat kanseri sebebi olabilir
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12