Festivalde hem lezzeti hem de özlemi pişirdiler

Uluslararası Trakya Gastronomi Festivali'nde lezzetler geçidi. Sınırların bozamadığı lezzet bütünlüğü görülmeye değerdi...

Festivalde hem lezzeti hem de özlemi pişirdiler
GIDAVİTRİNİ - Uluslararası Trakya Gastronomi Festivali 27-28-29 Ağustos 2013 tarihlerinde Kırklareli'nin Vize ilçesinde yapıldı. Öztiryakiler’in mutfak sponsorluğunu üstlendiği festival kapsamında; kurulan yöresel gıda stantları, Bulgaristan Trakya’sında yaşayan Türklerin mutfak kültürlerinin incelendiği yuvarlak masa toplantısı ve fotoğraf sergisi etkinliğe renk kattı.

Avrupa Sınır Ötesi İşbirliği Projesi kapsamında (Bulgaria - Turkey IPA Cross-border Programme CCI Number 2007CB16IPO008) hazırlanan Trakya Bölgesinde Ortak Kültürel Yemek Mirası adlı projede, ortaklardan Vize Belediye'sinin aktivitesi olarak gerçekleştirilen Trakya Gastronomi Festivali kapsamında yapılan yemek yarışması yoğun ilgi gördü. Öztiryakiler tarafından kurulan profesyonel mutfaklarda yapılan Bulgaristan Trakyası-Türkiye Trakyası Yemek yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışmanın birinci kategorisinde 10 öğrenci, ikinci kategorisinde ise 5 Türk bayan, 5 Bulgar bayan yöresel yemeklerle yarıştı. Papaz Yahnisi,  Yağlı Güveç, Otlu Yahni, Hardaliyeli Yahni, Elbasan Tava gibi yöreye özgü yemeklerin farklı yorumlarının sunulduğu yarışmanın jüri üyeliklerini SlowFood İzmir Convivium Lideri Nedim Atilla, SlowFood Yağmur Böreği Convivium Lideri Ayfer Yavi, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Çakır, Çanakkale Aşçılar Derneği Üyesi Cengiz Özkan yaptı.
Yarışmalar sonunda dereceye giren aşçılara ve jüri üyelerine çeşitli hediyeler verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52