En iyi yemeği yapmak için yarıştılar

İsrafı engellemek amacıyla yürütülen kampanyaya katılan Konyalı kadınlar, bayat ekmekten en iyi yemeği yapabilmek için hünerlerini sergiledi.

En iyi yemeği yapmak için yarıştılar
Konyalı kadınlar, bayat ekmekten en iyi yemeği yapabilmek için yarıştı. Konya'da Toprak Mahsulleri Ofisi’nin katkılarıyla Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında "Bayat Ekmek Mutfağımda" yarışması düzenlendi.

Konya'da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Selçuklu Halk Eğitim Merkezi ve Kipa Aile Kulübü tarafından, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında "Bayat Ekmek Mutfağımda" yarışması düzenlendi. Konya Merkez Kipa Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya, 25 tuzlu, 23 de tatlı kategorilerinde 47 yarışmacı katıldı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO) Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Koodinatörü ve Genel Müdürlük Müşaviri Hamit Dayanır, bu kampanyayla, aç insanların var olduğu dünyada, ekmek israfına dikkati çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

TMO Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Koordinatörü Dayanır, programda yaptığı konuşmada, yarışmaya katılımın yoğun olduğunu söyledi. Yemek yarışmasının, israfı önlemek için gerçekleştirdikleri etkinliklerden biri olduğunu vurgulayan Dayanır, amaçlarının ekmek israfını en aza indirmek ve bu konuda tüm hane bireylerini bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

Ekmek israfının önlenmesiyle ilgili 2008 ve 2012 yıllarında araştırmalar yaptıklarını aktaran Dayanır, şunları kaydetti:
"Gördük ki ülkemizin refah düzeyi arttıkça insanımız zenginleştikçe israfımız da artıyor. Bu çerçevede araştırma konusu, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Çalışmalara, Başbakanımızın bu konuyu sahiplenerek, 17 Ocak'ta açılışını yaptığı kampanyayla başladık. Kampanyamız belli safhaya geldi. Aç insanların var olduğu bir dünyada, bırakın israfı, bırakın çöpe ekmek atmayı, ekmeği yerken bile düşünmenin gerekliliğinin altını çizerek, bunu tüm dünyaya öğreteceğiz. Amacımız, evdeki bayat ekmeği çöpe atmak yerine, yine insan gıdası olarak geri dönüşümünü sağlamak. İşte yaptığımız bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturarak, israfı önlemeye çalışıyoruz. Yarışmasının düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ederim."

TMO Konya Şube Müdürü Yaşar Kesen ise yarışmayı, öncelikle ekmeğin bayatlatılmamasına dikkat etmek gerektiğini vurgulayarak, bayatlayan ekmeği atmak yerine bu nimeti değerlendirilmenin yöntemlerini bulmak gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından, yarışmaya katılan kadınların bayat ekmeklerden yaptığı yemekler jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Tuzlu yemek kategorisinde yaptığı ekmek dolmasıyla Şerife Çukurbaş, tatlı kategorisinde ise incirli cevizli ekmek tatlısı ile Tuğba Biter birinci oldu. Dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52