Çukurova Bölgesi'nin yemek kültürünü yaşatmak, var olanları korumak ve kaybolmaya yüz tutmuş otantik mutfağını canlandırmak amacıyla geleneksel hale getirilen yarışma 4 kategoride yapıldı. Yemek yarışmasına katılanlara, katılım sertifikaları verildi.
31 yemek çeşidinin yer aldığı yarışmada, zeytinyağlılar kategorisinde Perihan Ateş, etli yemekler kategorisinde Fatma Özdoğru, hamur işleri ve börekler kategorisinde Melek Yazar, pasta ve tatlılar kategorisinde Esma Bacaksızlar birinci oldu.
Vali Hüseyin Avni Çoş, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Fransa Büyükelçisi Laurant Bili, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuh Yıldız, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Fonu Türkiye Temsilcisi Jean-Yues Leguime programda dereceye giren yarışmacıların birincilerine tam, ikincilerine yarım, üçüncülerine çeyrek altın verildi.
haberler.com
Çukurova mutfağı Adana'da vitrine çıktı
Adana'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Yöresel Yemekler Yarışması" düzenlendi.
YORUM EKLE
1
Banvit Türkiyenin Süper Markası seçildi
2
Türk tavukçuluk sektörü Beyrut'da görücüye...
3
Eker'in Pepee'li ürünleri raflarda yerini aldı
4
Ruh halinize göre beslenin
5
Yemeksepeti Katar ve Ummanda
6
Endonezyalılar Şipşak makarnayı çok sevdi
7
Uludağ İçecek Süper Marka seçildi
8
Guinness Rekorlar Kitabına aday burgu peynir
9
Geleceğin şefleri İnoksan mutfaklarında yarıştı
10
Pakmaya YZBde Lezzet Pastanesi kurdu
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12