Burdur lezzetleri mest etti

Burdur’un yöresel tatlarını gelecek nesillere aktarmak ve unutulmamasını sağlamak için düzenlenen yemek yarışması, lezzetler geçidine dönüştü.

Burdur lezzetleri mest etti
Burdur’un yöresel tatlarını gelecek nesillere aktarmak ve unutulmamasını sağlamak için düzenlenen yemek yarışmasında testi kebabı, erişte pilavı, hamur işi, un çorbası, diğer yöresel yemek ve tatlılar değerlendirmeye alındı.

Yarışmanın ödül töreni bölümünde Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Korur, yaptığı konuşmada, Burdur’un yöresel tatlarını gelecek nesillere aktarmak ve unutulmamasını sağlamak için böyle bir yarışma yapma kararı aldıklarını, Yarışma sonucunda katılımcılardan aldıkları tariflerle yöresel yemek kitabı oluşturacaklarını dile getirerek, “Gelecek nesillere ilimiz damak tatlarının ve geçmiş dönemlerde anne ve babalarının, nene ve dedelerinin hangi yemekleri yediklerini ve bu tatların nasıl bulunduğunun anlatıldığı bu kitap, nesillerden nesillere aktarılacak bir kaynak eser olacak ve günümüz neslinin gelecek nesillere bir armağanı olacaktır.” dedi.

Yaptıkları araştırmalarda ilde günlük olarak en çok yenen yemeklerin mercimek aşı ve çorbası, tarhana çorbası, etli ve zeytinyağlı kuru fasulye, yaprak sarması, nohut ve yahnisi, karnı kara, böğrülce, etli patates, biber, patlıcan ve kabak dolmaları, bulgur pilavı olduğunu, bunların yanında en çok, yoğurt, cacık, ayran, domates salatası, çoban salatası bulunduğunu belirtip, özel günlerde ziyafetler ve düğün davetlerinde pirinç çorbası, çekme, bulgur pilavı, su böreği, kabak helvası, baklava, guymak, muhallebi, sütlaç ve irmik helvasının yer aldığını söyledi. Gülay Korur konuşmasının sonunda Ticaret Odası Yönetimi başta olmak üzere yarışmaya destek veren işadamlarına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 16:04

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52