Beylikdüzü'nde Antep lezzetleri şöleni

İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği tarafından, Belediyesi Yeni Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen “Gaziantep Yiyecekleri Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

Beylikdüzü'nde Antep lezzetleri şöleni
Gıdavitrini - İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği’nin Avrupa Yakası’nda ilkini düzenlediği “Gaziantep Yiyecekleri Şenliği” Beylikdüzü Belediyesi Yeni Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirildi. Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi’nde bulunan Çarşamba Pazarı önünde kurulan şenlikte, birbirinden lezzetli yemeklerin ve tatlıların yanı sıra dolmalık kuru biber, kuru patlıcan, salça ve pul biber için yoğun bir talep oldu. Gaziantep Yöresi’ne özgü sanatçıların seslendirdiği şarkılarla renklenen şenlikte, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve beraberindeki heyet, yiyecek stantlarını tek tek gezerek kolay gelsin dileklerini iletti ve ikram edilen yöresel yiyeceklerden tattı.

Avrupa Yakası’nda ilk tercih Beylikdüzü
“Gaziantep Yiyecekleri Şenliği”nde bir konuşma yapan Başkan Uzun; “81 vilayetimizin her birinin çok farklı renkleri, güzellikleri var. Şu ana kadar Anadolu Yakası’nda tam 12 kez düzenlenen ‘Gaziantep Yiyecekleri Şenliği’, bu defa ilk kez Avrupa Yakası’nda Beylikdüzü’nde düzenleniyor. Federasyon ve dernekten arkadaşlar bu isteklerini bize ifade ettiklerinde memnun olduk ve buyrun dedik. Beylikdüzü’ne ve vatandaşlarımızın yararına olan Beylikdüzü’nün çıtasını yukarı çekecek her türlü fikir, proje bizim tarafımızdan da kabul görmüştür” dedi.

Başkan Uzun’a teşekkür
Gaziantepliler Federasyonu Başkanı İnal Aydınoğlu da “Gaziantepli göç ettiği hiçbir kentte yük olmaz. O kente neşe, canlılık ve dostluk getirir. Çok kısa sürede göç ettiği yer ile bütünleşir. Çünkü Gaziantepli cömertdir. İşte Gaziantepliler’in Beylikdüzü’ne hizmet getirmek için ne kadar istekli olduklarını görüyoruz. Bunu zirveye ulaştıran ve Beylikdüzü’nde Gazianteplileri bir araya getiren bir belediye başkanı var. O’na sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Dernek Federasyon Başkanı Fahri Öztütüncü ise “Bizlere bu imkanı veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’a ve bizleri yalnız bırakmayan Gazianteplilerle şenliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.                 

Birçok önemli isim katıldı
“Gaziantep Yiyecekleri Şenliği”ne, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü AK Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Bülbüllü, Gaziantepliler Federasyonu Başkanı İnal Aydınoğlu, Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu Yeni Başkanı Mehmet Güçtekin, İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Dernek Federasyon Başkanı Fahri Öztütüncü, İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Necati Göksü, Gaziantep ve İstanbul’un önde gelen iş adamları ile siyasetçilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52