Altın Kep'e Öztiryakiler damgası

Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'nın beşincisi, Öztiryakiler’in ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Altın Kep'e Öztiryakiler damgası
Gıdavitrini - ANFAŞ Fuarcılık işbirliğiyle, Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği'nin organize ettiği Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'nın beşincisi, 24. Anfaş Hotel Equipment- Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile beraber yapıldı.

Endüstriyel mutfak sektöründe 55 yıldır faaliyette olan, sektörünün öncüsü Öztiryakiler’in ana sponsorluğunda gerçekleşen Altın Kep Aşçılar Yarışması, mutfak sanatı ve aşçılık mesleğine büyük katkı sağladı ve başarılı bir şekilde son buldu. Öztiryakiler Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Tahsin Öztiryaki’ye etkinliği sorduk...

* Anfaş Hotel Equipment 24. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’nın bu yıl ki değerlendirmesini yapacak olursanız neler söylersiniz?
* Anfaş yerli ve yabancı tüm katılımcılarla konaklama, ağırlama ve ikram sektörüne dair her türlü ürünün sergilendiği, uygulama örneklerinin sunulduğu ve en önemlisi bilgi paylaşımı sağlanan bir platform oluşturuyor. Antalya yatırımcıların çoğunlukta olduğu bir bölge. Sadece yatırımcıların değil katılımcıların da çeşitli olduğu bu bölgede insanların aradığı her şeyi bulabildiği bir organizasyonda beklentiler ister istemez yüksek oluyor. Genel anlamda baktığımızda bu beklentileri karşılayan ve her yıl bir öncekine göre daha hareketli bir organizasyon yapıldığını görüyoruz.

* Altın Kep Aşçılar yarışmasının mutfak sponsorluğunu üstlendiniz. Bu yarışma hakkındaki düşünceleriniz nedir?
* Biz bu tarz organizasyonlar yapmaya yıllar önce rahmetli Aydın Yılmaz ile beraber başladık. Biliyorsunuz Mengen Aşçılar Festivali’nin birçok kez resmi sponsoru olduk. O günlerden bu günlere baktığımızda aşçılar ve sanayiciler olarak uzun bir yolu beraber kat ettiğimizi ve turizm gelişmeye başlaması ile beraber yapılan bu tarz etkinliklerin hem nitelik hem nicelik yönünden olumlu bir gidişat yakaladığını görüyoruz. Altın Kep, aşçılık mesleğinde gelinen noktayı gösteren yoğun katılımlı bir program oldu. Geçmişte oteller yurt dışından aşçı getirtir ve prestij sağlarlardı. Artık günümüzde, bizim aşçılarımız yurt dışındaki birçok tesiste çalışıp o işletmeler için prestij bizim için gurur kaynağı oluyorlar. Bu tarz yarışmalar endüstriyel mutfak üreticisi olan bizler için de oldukça önemli. Aşçılarımız birbirinden güzel birçok yemek hazırlıyorlar. Hazırlık, pişirme, taşıma ve saklama ekipmanlarımızı kullanıyorlar. Ürünlerimizi birebir test etme imkanı buluyorlar. Bir aşçı ne kadar başarılı olursa olsun eğer ekipmanları iyi değilse başarısına gölge düşecektir. Biz bunun ağırlığını taşıyarak Altın Kep’e ve yurdumuzun birçok yerinde düzenlenen aşçılık festivallerine destek oluyoruz. Başarısı ve becerileri her geçen katlanan aşçılarımızın imkanlar ölçüsünde her zaman destekçisi olacağız. Aşçılarımızın başarılarına katkı sağlamak için onlardan gelen geribildirimlere değer vermeye, Ar-Ge faaliyetlerimiz için sürekli yatırım yapmaya ve yerli üretimi desteklemeye devam edeceğiz.

* Fuar Öztiryakiler açısından nasıl geçti?
* Fuara doğrudan katılımcı değildik biliyorsunuz. Ancak en az katılımcılar kadar etkin olduk. Burada yirminin üzerinde mutfak kurduk. Hepsi birbirinden kıymetli aşçılarımızın cihazlarımızı test etmelerini gururla izledik. Oldukça keyifli bir yarışma ve fuar organizasyonu geçirdik. Akdeniz Bölge Müdürlüğü’nde bulunan çalışma arkadaşlarımızla fuar katılımcısı olan turizm işletmelerini ziyaret ettik. Anahtar teslim mutfak projelerimizi anlattık ve fuarı, görüşmelerimizin olumlu sonuçlanacağını umduğumuz birkaç teklif ile kapattık.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52