New York Times Gazetesi, artan süt ve süt ürünleri alımının, ister az-yağlı (süt) ister tam-yağlı (süt ve peynir) olsun, kilo üzerinde nötral bir etkisinin olduğunu bildirdi. Ayrıca daha az yağ tüketilmesi yönündeki geleneksel tavsiyeye rağmen, her dört yıllık süre içinde, fıstık ezmesi de dâhil daha fazla yoğurt ve kabuklu yemiş tüketen insanlar arasında kilo kaybının daha fazla olduğunun belirlendiği ve araştırmacıların, tüm gıdalar arasında yoğurdun kilo kaybı ile en kuvvetli bağa sahip olmasının, çalışmada beslenme kurallarına ait en şaşırtıcı bulgu olduğunu söyledikleri ifade edildi. Araştırmaya göre daha fazla yoğurt tüketen katılımcılar, her dört yıllık süreçte ortalama 0,4 kg kaybediyor.
Harvard Halk Sağlığı Okulu Beslenme Uzmanı Dr. Frank B. Hu, “Yoğurt, hayvan çalışmalarında tokluğu arttıran ve açlığı azaltan bağırsak hormonlarının üretimini arttıran yararlı bakterileri içerir. Bu yararlı bakteriler aynı zamanda kilo kontrolünü kolaylaştıran vücudun metabolik hızını arttırabilir.” dedi.
Harvard Üniversitesi’nden beş halk sağlığı ve beslenme uzmanından oluşan grubun yapmış olduğu bu yeni araştırma, çalışmanın başlangıcında sağlıklı ve obez olmayan 120.877 iyi eğitimli erkek ve kadını kapsıyor. Araştırma kilo alımını etkileyen faktörlerin detaylı ve uzun-dönem analizlerinden oluşuyor. Çalışmaya katılanlar (Hemşirelerin Sağlık Çalışması I ve II, Sağlık Profesyonelleri Takip Çalışması’ndaki hemşireler, doktorlar, diş hekimleri ve veterinerler), 12 ila 20 yıl arasında değişen sürelerde izlendiler. Her iki yılda bir, yemek yeme ve diğer alışkanlıkları ve mevcut kiloları üzerine detaylı anketleri dolduran katılımcılara ilişkin sonuçlar, Haziran ayında The New England Journal of Medicine (Yeni İngiltere Tıp Dergisi)’da yayımlandı.
Analizler, her dört yıllık süreçte bir dizi faktörün kilo alımını veya kaybını nasıl etkilediğini inceledi. Çok şaşırtıcı olmamakla birlikte, çalışma sırasında büyük miktarlarda tüketildiklerinde kilo kaybı sağlayan ya da kilo alımına neden olmayan gıdalar arasında meyveler, sebzeler ve tam tahıllı gıdalar yer aldı. Hemşirelerin Sağlığı Çalışması’nda yer alan ve kilo kaybeden katılımcıların her gün 3,1 porsiyon daha fazla sebze tükettikleri görüldü.
Yoğurtla formunuzu koruyun
Harvard Üniversitesi araştırmacıları tarafından, Amerikalılarda kilo alımının izlenmesi için yapılan uzun dönemli bir çalışma, yoğurdun kilo kaybında çok önemli bir rol oynadığını ortaya çıkardı.
YORUM EKLE
1
Acı biberin hiç bilmediğiniz faydaları!
2
Zayıflamak isteyenlere Antep fıstığı
3
Arbel’in gözü dünya liderliğinde
4
Burger King’in yeni adresi Edremit!
5
Eker sütlü tatlıları ile Ramazan’da sofralarda
6
İçecek reklamları yüzde 20 azaldı
7
İncirde yüksek rekolte beklentisi
8
İyi tarım çiftçiye kazandırdı
9
Kahve fiyatları yüksek seyretmeye devam ediyor
10
Hipermarketçiler 'yasa' bekliyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:47
GÜNEŞ
08:19
ÖĞLE
13:08
İKİNDİ
15:26
AKŞAM
17:46
YATSI
19:13