Tüketici gıda beyanına nasıl bakıyor?

Gıda etiketlerinde sağlıkla ilgili beyanlar ve sembollerin tüketici davranışındaki rolü araştırılacak.

Tüketici gıda beyanına nasıl bakıyor?

Gıda etiketlerinde sağlıkla ilgili beyanlar ve sembollerin tüketici davranışındaki rolünü araştırmayı amaçlayan CLYMBOL adlı yeni AB projesi, aynı zamanda tüketicilerin gıdalardaki sağlık beyanları konusundaki tutum ve davranışlarını da araştıracak. AB Yedinci Çerçeve Programının (FP7) “Gıda, Tarım ve Balıkçılık ve Biyoteknoloji” teması kapsamında finanse edilen CLYMBOL için 2.9 milyon Avro kaynak ayrıldı.

CLYMBOL Bilimsel Danışmanı Danimarka Aarhus Üniversitesi Profesörü Klaus G. Grunert proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Gıda etiketleri, gıda ürünü veya bileşenlerinin biri ile sağlık arasında bağlantı olduğunu ileri süren sağlık beyanları içeriyor. Belirli besin gereksinimlerini karşılayan ya da bir ürün kategorisi içinde sağlıklı seçenek olarak kabul edilen gıdaların etiketlerinde çeşitli sağlık sembolleri bulunuyor. Sağlık beyanları ve sembolleri tüketicilerin daha sağlıklı seçenekleri belirlemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor ama bunların tüketici davranışları üzerinde bir nasıl etkisi olduğu konusunda çok az şey biliyoruz. CLYMBOL bize bu konuda çok daha fazla ve önemli bilgiler sağlayacak.”

Belçika'daki Avrupa Gıda Bilgi Konseyi (EUFIC) tarafından koordine edilen CLYMBOL konsorsiyumu Danimarka, Almanya, İspanya, Hollanda, Slovenya, İsveç ve İngiltere'den uzmanlardan oluşuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52