Almanya'da çeşitli kesimlerden alınan örnek tavukların yüzde 90'ında antibiyotiğe dayanıklı bakteri bulundu. Tavuklarda tespit edilen bakteriler et tüketimi ile insanlara geçtiğinde bazı ilaçlar etkisiz hale geliyor.
Almanya'da kümeste yetiştirilen tavuklarının yüzde 90'nda antibiyotiğe karşı dayanıklı bakteriler bulundu. Kümeste yetiştirilen tavuklarını ortalama ömrünün 39 gün olarak hesaplanıyor ve 10. gününde sağlıklı olasalar bile antibiyotik veriliyor. Tavuklarda tespit edilen bakteriler tüketimden sonrası insanlara bulaştığı zaman bazı ilaçlar etkisiz hale geliyor.
YASAL DÜZENLEME
Federal Konsey'in ilaçlar yasasında onayladığı değişiklere göre, hayvan sahibi ve veterinerler tarafından hayvanlar ne zaman hangi ilaçın verildiği kapsamlı bir şekilde kayıt edilecek. Bu şekilde küçük ve büyükbaş hayvanlara verilen antibiyotik uygulamasının düşürülmesi hedefleniyor. Bu uygulamaya dikkat etmeyen çiftçilerin üç yıla kadar işletme ruhsatı ellerinden alınabilecek. Yasanın önümüzdeki yılın başlarında yürürlüğe geçeceği belirtiliyor.
zaman.com.tr
Tavuk etinde antibiyotik tehlikesi
Tavuklarda tespit edilen bakteriler et tüketimi ile insanlara geçtiğinde bazı ilaçlar etkisiz hale geliyor.
YORUM EKLE
1
Erzurum'da "İyi Tarım" memnuniyeti
2
Van'da 2 ton gıda imha edildi!
3
İşte Peygamberimizin övdüğü gıdalar
4
Obeziteye karşı doğal gıdalar yükselecek
5
Söke Una tanınmış marka tescili
6
Rusya 19 ton şeftaliyi geri gönderdi
7
Her yıl 2 milyar ekmek çöpe gidiyor
8
Yumurta turşusunu soran çok, alan yok!
9
İhtiyacımızın üç katı tuz tüketiyoruz!
10
Starbucks'tan 5 milyon dolarlık tazminat davası
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:26
GÜNEŞ
07:56
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:10