ABD'deki Washington Üniversitesi'nden Susan Searles Nielsen ve ekibinin yaptığı araştırma, çok az miktarda nikotin içeren biber ve domates gibi sebzelerin Parkinson hastalığına yakalanma riskini azaltabileceğini ve hastalıktan koruyabileceğini gösterdi.
Araştırmaya, kısa süre önce Parkinson teşhisi konulmuş 490 ve 644 sağlıklı kişi katıldı. Katılımcıların beslenme ve sigara kullanma alışkanlıkları incelendi.
Genel olarak sebze tüketiminin Parkinson'u etkilemediği ancak patlıcangilleri fazla yiyenlerde riskin azaldığı görüldü.
"Annals of Neurology" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre hastalık riskinin, sigara kullanan ve bu sebzeleri fazlaca tüketenlerde daha da azaldığı belirtildi.
Tütün kullanımının Parkinson riskini azaltabileceğini ortaya koyan daha önceki bulgulara ek olarak, bu araştırmada nikotinin koruyucu etkiye sahip olduğunun da belirlendiği vurgulandı.
Parkinson'dan böyle korunabilirsiniz
Nikotin içeren patlıcangillerden bazı sebzelerin Parkinson hastalığına karşı koruyucu etki sağlayabileceği belirlendi.
YORUM EKLE
1
Fiskobirlik 6 TL'den fındık alacak
2
Şeker İş'ten Bakan Şimşek'e yalanlama geldi
3
Kiraz fiyatı tüketicinin cebini yakacak
4
Yumurtada üretim fiyat bilmecesi!
5
Türkiye'de obezite riski artıyor
6
İçtiklerinize dikkat edin!
7
Simit kilo aldırır mı?
8
Isparta'da gül hasadı erken başladı
9
YÖREDER Türkiye'nin yerel lezzetlerini yaşatacak
10
Afyon'da kullanımı yasak katkı maddesi yakalandı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12