Daha önce sığır etinden alınan kastan labaratuvar ortamında et üretmeyi başaran bilim insanları, bu konuda yeni bir araştırmaya imza attı. Labaratuvarda üretilen söz konusu etten hamburger yapıldı.
Son araştırma, Hollanda Maastricht Üniversitesi'nden Dr. Mark Post'ın imzasını taşıyor. Post, yüksek sayıdaki kas hücresinden üretilen eti, hamburger etine dönüştürdü. Araştırmaya Hollanda 300 bin avroluk destek sağladı.
Kas lifinin 20 bin defa çoğaltılmasıyla elde edilen söz konusu hamburger etinin gelecek ay içerisinde Londra'da tanıtımının yapılması planlanıyor.
Böylece labaratuvarda üretilen etin, market raflarındaki yerini almasına, bilim insanlarının kas dokusundan burger üretmesiyle bir adım daha yaklaşıldı.
Bu ürün, çevreye daha duyarlı olmayı, hayvanların daha az acı çekmesini ve yiyecek bulamama derdine son vermeyi vaat ediyor. Ancak insanların bu eti tüketip tüketmeyeceği merak konusu..
trthaber.com
Laboratuvarda üretilen hamburgeri yer misiniz?
Laboratuvarda üretilen hamburgerlerin yakında raflarda olması bekleniyor. Siz olsanız bu hamburgerleri tüketir misiniz?
YORUM EKLE
1
Şok diyetler hasta ediyor!
2
Adese Afyon Sultandağı'nda market açtı
3
Doygun'dan kantinlere özel lezzet
4
Ekici Peynirden aç-kapa ambalaj
5
Filiz web sitesini yeniledi
6
Firstten her hafta 1 yeni Audi A3
7
İnoksan destekledi şefler lezzet üretti
8
24Kitchendan lokal prodüksiyon
9
Philips Salata Ustası ile leziz salatalar
10
Mondelēz International Türkiyeden atama
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11