Japon mutfağı da UNESCO listesine girdi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), geleneksel Japon yemeklerini kültürel miras listesine ekledi.

Japon mutfağı da UNESCO listesine girdi

Azerbaycan'da toplanan UNESCO komitesi, mevsimine göre seçilen malzemelerin kullanıldığı ve "washoku" adıyla bilinen geleneksel Japon yemeklerinin benzersiz bir tada sahip olduğunu açıkladı. 

Japon Kültür İşleri Ajansı Komiseri Masanori Aoyagi, düşük kalorili ve sağlıklı "washoku"nun hazır gıdalara yenik düşmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Daha önce sadece Fransız mutfağı, UNESCO'nun kültürel miras listesine girmeye hak kazanmıştı.

Komite, hep birlikte yemek yeme ve yemeği paylaşma geleneğinin damgasını vurduğu Akdeniz beslenme biçimini de listeye ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 11:31

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52