Gıda etiketini oku obeziteden kurtul!

İspanya'da yürütülen bir araştırma, gıda ürünlerinin etiketlerinin okunmasının özellikle kadınlarda obezitenin önlenmesi ile ilişkili olduğunu gösteriyor.

Gıda etiketini oku obeziteden kurtul!

İspanya Santiago de Compostela Üniversitesinden María Loureiro öncülüğünde yürütülen bir araştırma, gıda ürünlerinin etiketlerinin okunmasının özellikle kadınlarda obezitenin önlenmesi ile ilişkili olduğunu gösteriyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından gerçekleştirilen yıllık Ulusal Sağlık Araştırması verileri kullanılarak yapılan araştırmada 2.650 kişinin analiz edilerek obezite sıklığı ile gıda etiketlerindeki beslenme bilgilerini okunması arasındaki etkileşim değerlendirildi. Elde edilen bulgulara göre, gıda etiketlerini erkeklerin % 58'i okurken kadınların % 74'ü bilgi almak için düzenli olarak okuyor. Agricultural Economics dergisinde yayınlanan araştırma genel olarak, etiket okuma ile obezitenin ilişkisi erkeklere göre kadınlarda daha belirgin olduğunu, gıda etiketlerini okuyan kadın tüketicilerin kilolarının okumayanlara göre ortalama 4 kg daha az olduğunu gösteriyor.

Araştırma ekibinin uluslararası araştırmacıları ulaştıkları sonuçların tüketicilerin gıda etiketlerini okumasının teşvik edilmesinin obezite ile mücadelede önemli bir araç olabileceğini gösterdiğinin altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52