İsviçre'deki Nestlé Araştırma Merkezi (NRC) bilim insanları çikolatanın rahatlatıcı bir yiyecek olarak bilinmesinin altındaki biyokimyasal temelleri inceledi. Bu araştırma bitter çikolata içinde bulunan kimyasal bileşiklerin yüksek stres seviyesini düşürdüğünü ortaya koydu. Araştırmayı yöneten Nestlé uzmanı Dr. Sunil Kochhar, American Chemical Society'nin (ACS) California'da yapılan ulusal toplantısında yaptığı sunumda araştırmanın bulgularını açıkladı. Dr. Kochhar; "Stresli olduğunuzda vücudunuzun kimyasal dengesi bozulur. Uzun vadede bu sağlık için zararlı olabilir. Yaptığımız çalışmalarda günlük olarak makul miktarda bitter çikolata yenmesinin vücut kimyasının dengelenmesine yardımcı olabildiğini gözlemledik. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin bir parçası olarak bitter çikolata tüketilmesi vücudun daha iyi bir şekilde stresle başa çıkmasına yardımcı olacaktır" dedi.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Bitter çikolata stresi azaltıyor mu?
Yapılan araştırmaya göre, günlük bitter çikolata tüketimi, strese neden olan hormonları azaltmaya yardımcı olabiliyor.

YORUM EKLE
1
Arı kolonileri neden yok oluyor?
2
Gıdada durum çok vahim!
3
Avrupalı iyotsuz yaşıyormuş!
4
Muratbey’den ‘sürmeli’ beyaz peynir
5
Tarıma ihracat desteği devam ediyor
6
Tate & Lyle’dan özel site
7
Buğday üretiminde 2013 şüphesi!
8
Yemek hazırlamak zevke dönüşüyor
9
Parmak köfteye hayır demek zor
10
Makarna şişmanlatır ön yargısı değişiyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER