Balık yaşlıların ömrünü uzatıyor
ABD'de yapılan bir araştırma balık tüketen yaşlıların ortalama 2,2 yıl fazla yaşadığını gösterdi.
ABD'deki Harvard ve Washington Üniversitelerinden bilimadamlarının yaptığı araştırma, kanında, özellikle somon gibi bazı balıklarda çokça bulunan Omega 3 yağ asidi fazla olan 65 yaş ve üzerindeki kişilerin ortalama 2,2 yıl fazla yaşadığını, bu kişilerin ölüm riskinin yüzde 27'ye kadar azaldığını gösterdi. Araştırmaya imza atanlardan Dr. Dariush Mozaffaris, uzun zamandır Omega 3 bakımından zengin balıklarla beslenmenin sağlıklı olduğunun düşünüldüğünü ancak yaşlılara olumlu etkisine ilişkin az araştırma bulunduğunu belirtti. Araştırmada bilimadamları, kanda yeterli Omega 3'ün bulunmasının, kalp-damar sağlığı açısından önemli olduğunu bir kez daha vurgulayarak, ''kalan yaşam süresini uzatabileceğine'' dikkati çekti. Bilimadamları, bu sonuçlara ABD'de 65 yaş ve üzerindeki yaklaşık 2 bin 700 kişiye ait 16 yıllık verileri inceleyerek vardı. ''Annals of Internal Medicine'' dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırmada, Omega 3 içeren balık yağı hapları dikkate alınmadı. aa.com.tr
YORUM EKLE
1
Tüketiciyi koruma kanun taslağı hazır
2
Çiftçiye kredi müjdesi
3
Enflasyon rakamları 'acı'ttı!
4
Makarnacılar İtalya'nın tahtını sallıyor
5
AB'nin et ve süt ihtiyacını Türkiye karşılayacak
6
Türk ayranı Japonya'da olay oldu
7
Gübretaş'tan İskenderun'a 60. yıl okulu
8
Üretici patates ekmeye cesaret edemiyor!
9
Kantinlerde "kalori sınırlamalı satış" dönemi
10
İnek sütü bebeklerde anemiye neden oluyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11