Daha önce de Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) tarafından Stevia’nın tüketilmesinin güvenli olduğu ve diyabet hastaları için uygun bir tatlandırıcı seçeneği olduğu görüşü bildirilmişti. Steviol glikozitlerin yasal onay sürecinin bundan sonraki adımında Komisyon teklifi inceleme için Avrupa Parlamentosu'na gönderilecek. Bu kalorisiz ve doğal tatlandırıcının Avrupa genelinde kullanılmasına 2011 sonbaharında izin verilmesi bekleniyor.
Real Stevia Company başkanı ve Uluslararası Stevia Konseyi direktörü Carl Horn af Rantzien "Komisyon kararı, Stevia’nın AB genelinde tatlandırıcı olarak kullanılmasına ilişkin onay sürecinde çok önemli bir adım. AB onayını beklerken, Avrupa gıda ve içecek sektöründeki birçok şirket zaten Stevia ile tatlandırılmış ürünler geliştirdi "dedi.
Steviol glikozitler (saflaştırılmış Stevia ekstraktları) Güney Amerika'ya özgü olan ve yaprakları gıda ve içeceklerin tatlandırılmasında yüzyıllardır Hintliler tarafından kullanılan stevia bitkisinden elde ediliyor. Stevia ekstraktları, çok çeşitli türdeki yiyecek ve içecek uygulamalarında yapay tatlandırıcılar ve şeker yerine kullanılabiliyor ve Japonya ve ABD onay almış durumda.
Gıdahattı
Avrupa Komisyonu Stevia’ya evet dedi
Gıda Zinciri ve Hayvan Sağlığı Daimi Komitesi, Komisyon’un Stevia’nın (steviol glikozitler) tatlandırıcı olarak Avrupa'da kullanılması teklifini oylayarak kabul etti.
YORUM EKLE
1
Geleneksel tıbbın kalbi İstanbul’da attı
2
Helâl gıda sertifikalı mal satacaklar
3
Türkiye'de kriz yok büyümeye devam
4
İftar sofraları ‘Nar’la lezzetli
5
Perakende sektörü yasasını istiyor!
6
Piza Pizza’dan 'küçük öde' kampanyası
7
200 milyon dolarlık sebze ihracatı tehlikede
8
Sunar Yağ 500’ler listesinde
9
Torunlar Gıda İSO 500 Listesi'nde
10
Uyum’dan 3 yeni mağaza
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:46
GÜNEŞ
08:19
ÖĞLE
13:07
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:46
YATSI
19:13