Mangal keyfini yaşamak isteyen ancak işin püf noktalarını bilmeyenler için bu ipuçlarını okumalısınız.
Mangalda köfte yapmak isteyenler, köftenin üzerine buz ya da tereyağı koymalı. Böylelikle köfteler daha sulu ve lezzetli olacaktır.
"Köfte de tavuk da sevmiyorum, ben et yerim" diyenleri de unutmadık. Pişireceğiniz etin kuru olmasını istemiyorsanız, mangalınızın yarısına kadar kömür koyun.
Böylelikle etinizi piştikten sonra diğer tarafta bekleterek; hem kurumasını önlersiniz, hem de sıcak kalmasını sağlarsınız.
Mangalda balık pişirmeyi sevenler ise, tuz konusuna dikkat etmeli. Mangal öncesi yaklaşık 10 dakika tuzlu suda bekleteceğiniz balıklar, parçalanmayacaktır.
YUMUŞAK ET İÇİN ELMA SUYU
Mangalda et pişirirken, çok yumuşak olmasını istiyorsanız elma suyunu kullanmanız gerekecek. Pişerken etlerin üstüne sıkacağınız elma suyu, etinizin hem tatlı hem de yumuşak olmasını sağlayacak.
Mangal konusunda dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de kömür ile etlerin uzaklığıdır. Uzmanlar, kömür közüyle et arasında en az 15 santimetrelik mesafenin bırakılması gerektiğini söylüyor.
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 18:54