Arizona Üniversitesinden araştırmacılar etin kızartılma sürecinde mutlaka kekik eklenmesi gerektiğini kaydetti.
Çok az bir miktar da olsa kekik eklendiğinde kızartma sırasında açığa çıkan kanserojen madde miktarında azalma olduğu gözlemlendi.
Uzmanlar ayrıca kekiğin ette bulunabilen E. Coliyi de öldürdüğünü belirtti.
Kekik ve türevi çeşniler etin sadece kızartılma değil, buharda ya da fırında pişirilmesi esnasında da eklenebiliyor.
Uzmanlar etin yanına yapılan sosa da baharat eklemenin faydalı ve lezzetli olduğunu vurguluyor.
milliyet.com.tr
Lezzetli etlerin sırrı
Amerikalı araştırmacılar etin pişme sürecinde açığa çıkan kanserojen maddelerin azaltılabilmesi için baharatların anahtar rol oynadığını açıkladı.
YORUM EKLE
1
Dünya, Türkiyenin semt pazarlarına hayran!
2
Şekersiz baklava dönemi başlıyor
3
Hamsi için 'acil envanter' talebi
4
Marmarabirlik yeni hedef pazarını açıkladı
5
KOBİlere gıda danışmanı geliyor
6
Stres iyi alışkanlıkları da 'pekiştiriyor'
7
Kirazda rekolte düştü fiyatlar arttı
8
Açlık sınırı bin liraya dayandı!
9
Kaman cevizi büyük ilgi görüyor
10
Kayısı ihracatından 35 milyon dolar bekleniyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12