Karpuzun B, C vitamini ve lif yönünden zengin olduğunu vurgulayan Kılıç, önemli ölçüde de demir, potasyum, kalsiyum ve sodyum mineralleri barındırdığını kaydediyor. Demircan, "Karpuz antioksidan özelliği ile kanserden koruyor. Yüzde 90'ı su olduğu için susuzluk ihtiyacını gideriyor. Böbrekleri çalıştırıyor. Karpuz çekirdeğindeki Likopen' de kalbi enfarktüsten koruyor. Abartmamak şartıyla çekirdekleriyle birlikte yenmesini öneriyoruz." diyor. Karpuzun tok karnına tüketilmesinin yanlış olduğunu belirten Kılıç, "Karpuzu tok karnına tüketmek şişkinlik ve hazımsızlığa yol açar. Açken ya da ara öğünlerde ve çekirdekleriyle birlikte tüketilmeli. diyor.
zaman.com.tr
Karpuzu aç karnına tüketin!
Sakarya Ada Tıp Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, karpuzun birçok faydası olduğunu belirtiyor.
YORUM EKLE
1
Meyve-sebze diye tarım ilacı yiyoruz!
2
'Helal etlerin' yüzde 60'ı helal değil!
3
Paketlenmiş gıdalar kısırlığı tetikliyor
4
Yaş çaya 1 lira 35 kuruş verdiler
5
Arılar çalışmadı, kiraz üreticisi dertli!
6
Kahve ile resim yapıyor
7
Taze meyve sebze kanser riskini azaltıyor
8
Kansızlığa karşı ciğer tüketin
9
Aç karnına alışveriş zararlı!
10
Ette karışım yasaklandı satışlar arttı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11