Karanfil, karanfil ağacının kurutulmuş çiçek tomurcuklarından elde edilir. Karanfil ağacı tropik iklimlerde yetişen sürekli yeşil kalan bir bitkidir. Karanfil genellikle mutfakta kullanılsa da yüzyıllardır sağlığa faydası sebebiyle de tercih edilir.
Çinliler karanfili 2000 yıl önce ağız kokusundan kurtulmak için kullanmıştır. İmparatorun önüne çıkacak kişilerin mutlaka karanfil çiğnemesi gerekirdi. Ayrıca özelliğiyle de bilinirdi.
Karanfil, antibakteriyel, antiviral, antifungal ve antiseptik özellikleriyle bilinir. Uyuşturucu etkisine de sahip karanfil, yüzyıllardır ağrı kesici olarak ve özellikle diş tedavilerinde kullanılmıştır. Karanfil yağındaki bileşikler kan dolaşımına iyi gelir ve cilde direkt olarak uygulandığında canlılık kazandırır.
Karanfil, sindirim sistemine de fayda sağlar. Şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir ve metabolizmayı hızlandırır.
Karanfil tam bir şifa kaynağı!
Güzel kokulu, kurutulmuş bir bitki olan karanfilin sağlığımıza faydalarını biliyor musunuz?
YORUM EKLE
1
Şekerde tehlike kapıda!
2
Aralık Ayı'nın zam şampiyonu kabak
3
2013 vergi takvimi açıklandı
4
Fiskobirlik mali genel kurula gidiyor
5
O yasayı tozlu raflardan indirin!
6
Çay diye hayvan dışkısı içiriyorlar!
7
Kontrolsüz mağazalar küçük esnafı bitiriyor!
8
'Sultan ecem'in hedefi dünya pazarı
9
Tuza sigara muamelesi
10
Gıda Mühendisleri Odası'ndan başörtüsüne ret!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12