Armutun antioksidan özelliği olan karotenler, flavanodiler, fitosterollerden, posadan, C vitamininden, K vitamininden ve bakırdan zengin bir meyve olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Prof. Dr. Murat Baş, adım adım armutun faydalarını açıkladı.
Hipoalerjenik bir meyve
Armut diğer birçok meyveye göre özellikle bebekler için alerjenitesi en düşük meyvelerden biridir ve bebek beslenmesi için güvenlidir.
Antioksidan olarak yararları
Armut, içerdiği C vitamini ve bakır sayesinde iyi bir antioksidan meyvedir. Bakır, serbest radikallere karşı hücrelerin savaşında yer alan birçok enzimin yapısında bulunan bir mineraldir.
Barsak sağlığına etkileri
Armut, içerdiği posa ile barsakları kansere neden olan kimyasal bileşiklere karşı korur. Yine içerdiği bakırın kansere karşı koruyucu mekanizmalarda görev yapan enzimlerin yapısında olmasından dolayı, armutun kolon kanserine karşı koruyucu olduğu bilinmektedir.
Kardiyovasküler sağlığa faydaları
Armutun kalp ve damar sağlığına olan katkısı hem C vitamini içeriği hem de içerdiği antioksidan bileşiklerle ilişkilidir. Yaklaşık 35.000 civarında menopoza girmiş kadın üzerinde yapılan bir çalışmada armut gibi meyvelere beslenmelerinde yer veren kadınlarda kalp sağlığının daha iyi düzeyde olduğu belirlenmiştir. Armut, içerdiği potasyum sayesinde de hipertansiyondan koruyucu etki sağlar.
Kalbinizi armutla koruyabilirsiniz!
Kalp ve damar sağlığından bebek sağlığına, antioksidan özelliğinden kansere kalkan olmasına kadar bir hayli faydası bulunan bu meyveyi bol bol tüketmelisiniz…
YORUM EKLE
1
Bu gidişle denizde balık bulamayacağız!
2
Fruktoz şurubu beyni etkiliyor
3
İstanbul’da satılan pul biberin yarısı aflatoksinli!
4
Bir yaz rüyası gibi lezzet
5
Türkiye ATP’ye taraf oldu
6
Yeni tebliğ ‘bal’ı kurtarabilecek mi?
7
Rusya ‘domuz vebası’yla sarsıldı!
8
Cola tüketiminde ilk 10 içindeyiz!
9
Elazığspor'u bu lezzetler şampiyon yaptı!
10
Hamilelerin rejim yapması güvenli
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12