İyi patates pişirmenin püf noktaları

En çok kullanılan sebzelerden olan patatesin iyisi nasıl seçilir ve nasıl pişirilir?

İyi patates pişirmenin püf noktaları

Patates pek çok çeşidi olan bir sebzedir. Patatesin lezzeti de yetiştiği toprak çeşidine, iklime ve bakım koşullarına bağlı olarak değişir.

İçerisindeki nişasta miktarına bağlı olarak bazı patatesler yemekler için bazıları da kızartmalar için uygundur. Nişasta miktarı düşük patatesler kolayca dağılmadığı için salatalarda ve fırın tariflerinde tercih edilir. Orta nişastalı patatesler tüm tariflerde kullanılabilir. Yüksek miktarda nişasta içerenler ise dokularının kuru olması sebebiyle fırınlanırken tercih edilir.

Patates nasıl hazırlanır?
Organik patatesleri pişirirken kabuklarını soymayın. Çünkü bu sebzelerin vitamin ve minerali kabuğundadır. Çiğ patatesi soyduğunuzda kararmasının sebebi içerisinde bulunan karbonhidratın oksijen ile etkileşime geçmesidir. Eğer patateslerinizin kararmasını istemiyorsanız soğuk su içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır.

Bazı patatesler haşladıktan sonra gri renk alır. Bu renk değişimini önlemek için kaynama suyuna bir kaşık limon suyu ekleyebilirsiniz.

Patates kızartması
Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için dilimlediğiniz patatesleri 1 saat süreyle soğuk su içerisinde ve buzdolabında bekletin. Bu işlemden sonra kurulayarak pişirin.
Milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52