Havuç yemeniz için bir sebep daha

Bugüne kadar havucun gözlerimiz için faydalı olduğunu biliyorduk, peki havucun başka hangi hastalıkları karşı yararı var?

Havuç yemeniz için bir sebep daha
Meyve ve sebzelere kırmızı ve turuncu rengi veren Betakaroten isimli besin maddesinin şeker hastalığına karşı genetik yatkınlığı olan kişilerde tip 2 diyabet riskini düşürebildiği belirlendi.

Huffingtonpost'ta yer alan habere göre, Stanford Üniversitesi Tıp Okulu'nda görevli araştırmacılar yaptıkları çalışmada betakarotenin tip 2 şeker hastalığı riskini düşürdüğünü tespit ettiklerini açıkladılar. Daha fazla araştırma yapılıncaya kadar beta karotenin diyabeti önleyebileceğini söylemenin mümkün olduğunu belirten bilim adamları, bol miktarda beta karoten ve diğer karotenoid tüketiminin kanser ve diğer hastalık risklerini de düşürdüğünü ifade ettiler. Bu nedenle fazladan yiyeceğiniz havuç, tatlı patates, bal kabağı gibi birkaç sarı-turuncu sebze yemek oldukça faydalıdır.

Ayrıca yine aynı araştırmada, E vitamininin "gamma-tocopherol" olarak bilinen formunun tip 2 diyabet riskini artırdığını belirlediler. Ancak bu durum daha çok çekirdeklerde ve kabuklu yemişlerde bulunan E vitamininin sağlığınız için kötü olduğu anlamına gelmiyor. Beta karotenin mi yoksa E vitamininin mi tip 2 diyabeti önlediği ya da tip 2 diyabete neden olduğunu tam olarak tespit etmek için ise daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.
zaman.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52