Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, "Hem bağışıklığın güçlenmesi hem de gribal enfeksiyonun önlenmesi adına kiviyi bol bol tüketmemiz gerekiyor" dedi. Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonun sıkça görüldüğünü, bu nedenle bolca C vitamini içeren kivi tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Kivinin tüketim noktasında değerlendirildiğinde insan sağlığı üzerinde çok faydaları bulunan güzel bir meyve olduğunu anlatan Karadeniz, "Kış aylarına girmiş durumdayız. Hem bağışıklığın güçlenmesi hem de gribal enfeksiyonun önlenmesi adına kiviyi bol bol tüketmemiz gerekiyor" diye konuştu.
C vitamini denildiğinde akla önce turunçgillerin geldiğini belirten Karadeniz, "Turunçgiller C vitamini bakımından oldukça zengin meyvelerdir. Ama kivi, turunçgillerden en az 5 veya 6 kat daha fazla C vitamini içermektedir" dedi.
Prof. Dr. Karadeniz, yaklaşık 130 gramlık kivinin yarısının dahi yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacını karşıladığını sözlerine ekledi.
Gribe karşı kivi tüketin
ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, bağışıklığın güçlenmesi ve gribal enfeksiyonun önlenmesi adına kiviyi bol bol tüketmemizi öneriyor...
YORUM EKLE
1
Süt üreticisine desteğe devam
2
Bakanlığın gücü küçük esnafa mı yetiyor?
3
Mesir macunu UNESCO korumasında
4
Bu yumurtanın ömrü 2 yıl
5
Lahana üreticisi destek bekliyor
6
Kıyametin menüsü bile çıktı!
7
60. yaşını iki fabrikayla kutlayacak
8
Gıda teşhiri firmaları kendine getiriyor
9
Kaldırımda döner satışına yasak
10
Yeni domates 'plum' tezgahlarda!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12