Balık eti, yüksek kolesterolün düşürülmesinden, metabolizmanın güçlenmesine, cilt güzelliğinden, eklem sağlığına kadar birçok rahatsızlığa şifa oluyor. Düzenli bir şekilde balık yemek ise kalp hastalıklarında ölüm riskini yüzde 36 oranında azaltıyor.
Lezzetiyle günlük hayatta sofraları süsleyen balıklar, sayısız hastalığa da şifa oluyor. Balık eti, yüksek kolesterolün düşürülmesinden, metabolizmanın güçlenmesine, cilt güzelliğinden, eklem sağlığına kadar birçok rahatsızlığa şifa oluyor. Düzenli bir şekilde balık yemek ise kalp hastalıklarında ölüm riskini yüzde 36 oranında azaltıyor.
Harvard Üniversitesi uzmanlarının balığın sağlığa etkileri üzerine yaptığı çalışma, balığın insan vücuduna olan faydalarını ortaya koydu. Son 20 yılda bu konuda yapılan araştırmaları bir araya getiren uzmanlar, balığın yararları yanında zararının çok az olduğu sonucuna vardı. Araştırma sonuçlarına göre balığın faydaları saymakla bitmiyor. Araştırmalar, balık yemenin kalp hastalıklarından ölüm riskini yüzde 36 oranda azalttığını ortaya koyuyor. Yağlı balığın daha fazla omega3 içermesi nedeniyle de sağlığa daha yararlı olduğu çalışmadan çıkan bir başka sonuç. Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için hafta iki öğün balık yenmesini tavsiye ediyor.
İşte balığın insan vücuduna yararlarından birkaçı:
- Balık, protein, D vitamini ve eser elementler açısından mükemmel bir besin kaynağıdır.
- İçerdiği fosfor, sülfür, vanadyum gibi mineraller sayesinde büyümeyi ve dokuların iyileşmesini sağlar.
- Sağlıklı diş etleri ve diş yapısı oluşmasına yardımcı olur.
- Cilt rengini güzelleştirir.
- Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar.
- Bakteriyel enfeksiyonlarda mücadeleye katkıda bulunur.
- Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisiyle kalp krizinin önlenmesinde önemli rol oynar.
- Nişasta ve yağların parçalanarak vücutta kullanılmasına yardım eder.
- Eklem sağlığına faydalıdır.
- Şeker hastalarının tedavisinde kullanılır.
- Depresyon ve şizofreni belirtilerini hafifletir.
- Yanık tedavisinde faydası vardır.
- Migren hastalarında faydası kanıtlanmıştır.
- Glokom (göz içinde basınç artması nedeniyle meydana gelen körlük) tedavisinde faydası vardır.
haberturk.com
Balık yiyen şifa buluyor!
Düzenli bir şekilde balık yemek ise kalp hastalıklarında ölüm riskini yüzde 36 oranında azaltıyor.
YORUM EKLE
1
Aşkın en tatlı hali: Sweet Love
2
Şeker Piliç üretimi durduracak
3
Starbucks’tan 100 milyon sterlinlik tehdit
4
Açlık sınırı 4 haneye geçti
5
Kuru meyve için Uzak Doğu'da tanıtım atağı
6
C vitamini soğuk algınlığını önlemiyor!
7
Banvit Şeker Piliç'e talip
8
Tuzu düşürdü ihracat kapıları açıldı
9
TOBB seçimlerin ertelenmesini istedi
10
Pirinç üretimi mevcut halini koruyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12